Orange: Anuntul NEASTEPTAT cu Privire la Compania Huawei

Orange face un anunt complet neasteptat cu privire la compania Huawei, iata ce spune operatorul in legatura cu toate problemele din ultimul an.

Orange huawei

Orange, al doilea cel mai mare grup de telefonie mobila din Europa, face prin vocea CEO-ului sau, Stephane Richard, un anunt surprinzator care vine in ajutorul celor de la Huawei, atacati din toate partile de catre americani. Mai exact, CEO-ul grupului France Telecom, care detine brand-ul Orange, spune ca unele dintre temerile legate de Huawei si produsele sale sunt complet nefondate, mai ales ca nu prea exista dovezi care sa sustina avertizarile americanilor.

Orange nu foloseste echipamente de la Huawei in Franta, acolo unde are cea mai importanta dintre infrastructuri, dar foloseste echipamentele chinezilor in multe alte piete, inclusiv in cea din Romania. CEO-ul grupului care detine Orange spune ca ideea ca un echipament 5G al chinezilor sa aiba vreo componenta care sa permita spionarea oamenilor este departe de realitate, si ca nimeni nu ar fi demonstrat ca guvernul chinez are acces la echipamentele Huawei.

Orange: Anuntul NEASTEPTAT cu Privire la Compania Huawei

Orange sustine in mod foarte interesant Huawei, desi nu le foloseste echipamentele in “tara mama”, iar afirmatiile vin chiar inainte ca licitatia pentru 5G sa inceapa in Franta, interesul fiind extrem de mare acolo. Orange este unul dintre foarte marii parteneri ai celor de la Huawei, iar spre deosebire de Deutsche Telekom si Vodafone, inca nu a respins ideea de a cumpara de la chinezi echipamente 5G, desi ele ar putea fi interzise de Comisia Europeana.

“Unele temeri care înconjoară Huawei sunt nefondate, a declarat miercuri directorul executiv al principalului operator de telecomunicații din Franța, Orange. Acest mit care (spune): Am o antenă fabricată din China, deci trebuie să aibă un microfon care să permită ascultarea tuturor conservațiilor mele de către partidul comunist chinez este o prostie completă. Nu a fost stabilit nicăieri.”

Orange isi ofera sustinerea publica pentru cei de la Huawei intr-un moment in care lucrurile nu stau prea bine pentru compania chinezeasca, diversi parteneri europeni anuntand deja ca ar putea evita echipamentele sale 5G. Daca Orange nu o va face, atunci acesta va fi un semnal puternic pentru alti operatori mai mici sa cumpere echipamente 5G de la chinezi, dar foarte multe depind si de decizia politica pe care Comisia Europeana o va lua.

Orange ar putea avea interdictie la folosirea echipamentelor Huawei in Franta, si alte tari, daca vor fi impuse la nivel local, sau european, reglementari stricte de securitate pentru companiile care livreaza asemenea echipamente.