RO-ALERT: ANUNT Important de la Raed Arafat pentru Telefoane

RO-ALERT are un anunt foarte important facut de catre Raed Arafat pentru telefoanele mobile din intreaga Romanie, iata ce trebuie sa stie toti romanii.

RO-ALERT telefoane

RO-ALERT a fost ieri in centrul unui alt scandal dupa ce un mesaj de alerta extrema a fost trimis prin platforma catre 2.1 milioane de oameni din Bucuresti, desi nu era necesara avertizarea atat de multor persoane. Trecand peste problema organizatorica, desi s-a incercat trimiterea mesajului pentru alerta extrema catre 2.1 milioane de persoane, in realitate se pare ca RO-ALERT n-a avut avertizarea distribuita catre chiar atat de multi romani.

RO-ALERT a fost testat in vara de catre cei de la IGSU pentru a se verifica daca sistemul trimite mesaje de alerta catre toata populatia, iar in ciuda faptului ca oamenii stiau de teste, nu le-a prea pasat atunci de situatie. Acum unii s-au plans ca pe telefoanele lor iPhone nu ajung mesajele de alerta extrema care sunt trimise prin intermedul RO-ALERT, iar Raed Arafat a venit si cu o explicatie pentru aceasta situatie, desi v-am spus si eu acum ceva timp acealasi lucru.

RO-ALERT: ANUNT Important de la Raed Arafat pentru Telefoane

RO-ALERT nu poate trimite mesaje catre telefoanele iPhone daca utilizatorii nu au cea mai recenta versiune instalata, si nu activeaza primirea de alerte de acest gen, daca ea nu e activata in prealabil. Activarea alertelor se face din Settings > Notifications, Configurari > Notificari, o glisarea spre partea de jos a meniului permitand activarea Alertelor Guvernamentale, prezidentiale, etc, toate trebuind activate pentru a primi mesaje de la RO-ALERT.

“La iPhone, se intră pe notificări și se merge jos de tot unde există secțiunea Alerte guvernamentele și unde toate segmentele trebuie bifate pe verde, să nu fie închise. Dacă sunt închise, nu se primesc mesajele pe aceste telefoane.”

RO-ALERT nu va trimite mesaje pe telefoanele iPhone daca aceste tipuri de alerte nu sunt activate, deci fie asa scapati complet de ele, fie asa le primiti de la autoritatile romane, alegerea fiind la voi, dar e bine sa o faceti. Uneori mesajele de alerta extrema primite prin RO-ALERT sunt foarte utile, si ne pot salva viata, chiar daca in aceasta situatie a fost doar un exces de zel al autoritatilor.

RO-ALERT este un sistem care se poate dovedi a fi extrem de util pentru romani daca este folosit asa cum trebuie de catre autoritati, astfel ca trebuie sa avem si incredere ca el ne poate salva viata la un moment dat.