Huawei RENUNTA la Google, Decizie pentru TOATE Telefoanele

Huawei renunta la Google, compania chinezeasca luand o decizie foarte importanta care afecteaza toate telefoanele clientilor din lumea intreaga.

Huawei RENUNTA Google

Huawei renunta la Google, compania chinezeasca fiind obligata sa faca o schimbare foarte importanta in urma tuturor problemelor pe care l-a avut in ultimul an de zile cu SUA si cu Donald Trump. Mai exact, cei de la Huawei au pornit, impreuna cu OPPO, un plan pentru a elimina Google Mobile Services din telefoanele lor in viitorul nu foarte indepartat, lucrand pentru dezvoltarea unei alternative proprii care sa aduca servicii si aplicatii dorite de catre clienti.

Huawei nu mai poate implementa aplicatiile si serviciile Google in propriile produse dupa ce SUA i-a impus o serie de sanctiuni cu aproximativ 8 luni de zile in urma, iar situatia actuala o impiedica sa-si desfasoare planurile dupa bunul plac. Pentru ca situatia actuala este foarte problematica, Huawei si OPPO au inceput sa lucreze cu 150 de dezvoltatori de aplicatii din India pentru a crea un ecosistem alternativ la cel al Google, alocand cel putin cateva zeci de milioane de dolari pentru asta.

Huawei RENUNTA la Google, Decizie pentru TOATE Telefoanele

Huawei alternativa Google

Huawei va aloca sute de milioane de dolari la nivel global pentru a-si pune in aplicare acest plan, in timp ce OPPO va face acelasi lucru, totul in ideea de a crea la nivel local, sau regional, alternative la serviciile si aplicatiile Google. Trebuie sa recunoastem faptul ca nu e tocmai simplu sa inlocuiesti Google maps, Google Chrome, YouTube, si alte aplicatii ale Google pentru Android si iOS, insa Huawei nu prea are de ales decat sa incerce sa faca asta.

Huawei spune ca pana la final de decembrie va avea pregatite alternative la multe dintre aplicatiile Google, iar ele vor fi oferite ca parte a suitei Huawei Mobile Services, iar toti cei care-i cumpara acum telefoanele o vor avea. Asta inseamna ca lumea nu va avea acces la aplicatii folosite de miliarde de oameni, care au si cel mai mult continut disponibil, iar din pacate asta va tine telefoanele Huawei in aceeassituatie incerta in care tot sunt din aprilie.

Huawei recurge la aceasta masura pentru ca nu prea are de ales, iar desi OPPO inca nu a fost interzisa in SUA, poate fi oricand, iar asta pentru ca interdictiile de acolo nu au la baza producatorul in sine, ci legislatia din China.