Huawei: Ajutoare de ZECI de MILIARDE de DOLARI de la Guvernul Chinez

Huawei ar fi beneficiat de ajutoare de zeci de miliarde de dolari de la statul chinezi in ultimii ani, iata cat de mult s-a bucurat de suportul autoritatilor.

Huawei ajutoare stat

Huawei ar fi primit ajutoare de zeci de miliarde de dolari de la guvernul Chinez in ultimii ani, compania benefiind, aparent, de pe urma unei relatii foarte stranse pe care a reusit sa o lege cu autoritatile de acolo. Conform unei anchete facute de catre cei de la WSJ, Huawei ar fi beneficiat de ajutoare de 75 de miliarde de dolari de la guvernul chinez in ultimii cel putin 10 ani, suma in sine fiind uriasa, iar multumita ei compania a reusit sa se dezvolte rapid.

Huawei ar fi beneficiat de linii de credit si imprumuturi in valoare de 46 de miliarde de dolari de la institutii financiare care sunt controlate de catre guvernul chinez, impreuna cu grant-uri in valoare de 1.6 miliarde de dolari. Separat de asta, Huawei ar fi beneficiat si de exceptii pentru taxe si impozite care au totalizat 25 de miliarde de dolari in perioada 2008 – 2018, impreuna cu stimulente financiare de 2 miliarde de dolari pentru achizitia de terenuri.

Huawei: Ajutoare de ZECI de MILIARDE de DOLARI de la Guvernul Chinez

Huawei ar fi beneficiat deasemenea si de ajutorul statului chinez in Pakistan, unde autoritatile de la Beijing au oferit un imprumut de 124.7 milioane de dolari guvernului pakistanez pentru a lucra cu compania chinezeasca. Huawei a raspuns in fata tuturor acestor acuzatii si a spus ca ele sunt complet false, insa cei de la WSJ au analizat documente publice cu privire la felul in care au fost distribuite finantele statului chinez, deci ar trebui sa existe ceva adevar pe acolo.

“Guvernul chinez a acordat asistență financiară în valoare de 75 de miliarde de dolari Huawei, permițând companiei să cheltuiască mai liber decât ar fi putut altfel. Huawei a primit 46 de miliarde de dolari în împrumuturi și linii de credit de la creditorii controlați de stat, precum și 1,6 miliarde de dolari în subvenții. De asemenea, compania a reușit să economisească până la 25 de miliarde de dolari în taxe între 2008 și 2018, datorită stimulentelor destinate companiilor tehnologice din China și a 2 miliarde de dolari la achizițiile de terenuri.”

Huawei ar putea fi beneficiara unor ajutoare de stat foarte mari pe care guvrnul chinez i le-ar fi oferit, insa n-ar fi prima companie care este ajutata de catre autoritatile statului in care isi desfasoara activitatea. Foarte multe companii mari sunt sustinute de catre diverse guverne pentru a avea succes, a crea locuri de munca pentru cetateni, si diferenta dintre China si alte state e suma mare pe care Huawei ar fi primit-o pentru a se dezvolta.

Huawei a avut parte de multa sustinere din partea statului chinezi si in ultimul an, iar legaturile extrem de stranse dintre ea si guvernul de la Beijing sunt cat se poate de evidente, indiferent ce ar spune liderii sai.