RCS & RDS: Clientii BLOCATI de Anuntul de Craciun venit de la DIGI

RCS & RDS a facut un extrem de important anunt de Craciun pentru toti clientii din Romania, iata cu ce a surprins compania pe toata lumea zilele acestea.

RCS & RDS craciun

RCS & RDS a lasat blocati de uimire multi clienti cu un anunt venit de Craciun pentru toata lumea, iar asta ne arata din nou cat de imprevizibile pot fi uneori deciziile pe care le ia grupul de telecomunicatii din Romania. Mai exact, cei de la RCS & RDS au decis sa anunte cresterea spectaculoasa a acoperirii 2G din Romania prin actualizarea hartii de acoperire GSM de pe website-ul Digi, iar asta in conditiile in care aceasta retea a fost lansata abia undeva prin toamna.

RCS & RDS s-a miscat atat de repede cu extinderea acoperirii 2G in Romania incat nu putem decat sa ne intrebam daca nu cumva planurile celor de la Digi sunt de a pune accent mai mare, in final, pe GSM decat pe 5G si in 2020. In ceea ce priveste hartile pentru acoperirea 5G nu s-a schimbat nimic din vara si pana acum, semn ca in aceste 5 luni nu s-au facut progrese semnificative de catre cei de la RCS & RDS, altfel s-ar fi modificat hartile care sunt disponibile acum.

RCS & RDS surprinde de Craciun cu odecizie neasteptata

RCS & RDS este singurul dintre cei mai operatori de telefonie mobila care mai investeste atat de mult in retelele 2G in momentul de fata, iar asta pentru ca restul si au o infrastructura extrem de mare in Romania de ani de zile. RCS & RDS era singurul operator care nu avea deloc vreo infrastructura 2G in tara, iar asta a afectat extrem de mult calitatea serviciilor de care beneficiaza clientii, dar Digi a hotarat intr-un final sa implementeze si aceasta tehnologie.

RCS & RDS investeste cu siguranta sume consistente de bani pentru a-si extinde atat de mult acoperirea 2G, si asta ar putea veni in detrimentul investitiilor pentru reteaua 5G, dar acolo lucrurile sunt oricum blocate. In Romania Huawei este in atentia autoritatilor din cauza posibilelor probleme de securitate pe care le reprezinta echipamentele sale, astfel ca atat RCS & RDS, cat si restul companiilor telecom, asteapta ca autoritatile sa investigheze situatia, dar sa faca si licitatia pentru frecventele 5G.

RCS & RDS face o investitie extrem de importanta pentru clientii sai, iar asta pentru ca reteaua 2G va imbunatati substantial calitatea semnalului GSM atat in afara, cat in special in interiorul cladirilor.