RCS & RDS: Vestea care a SOCAT Clientii Romani Inainte de Craciun

RCS & RDS si vestea care a socat clientii din Romania chiar inainte de Craciun, iata ce a fost anuntat si ce se va intampla in tara noastra in 2020.

RCS & RDS socat

RCS & RDS a fost tinta unei vesti care i-a socat pe clientii sai chiar inainte de Craciun in Romania, si vorbim despre ceva ce nimeni nu credea ca va fi anuntat intr-un asemenea mod in tara noastra, dar iata ca se intampla. Vorbesc despre faptul ca zilele trecute Klaus Iohannis, Presedintele Romaniei, a declarat ca licitatia pentru frecventele 5G in Romania ar trebui amanata pana cand se va lua o decizie cu privire la Huawei, iar asta afecteaza RCS & RDS.

RCS & RDS are deja o retea 5G in Romania, creata cel mai probabil in baza multor echipamente de la Huawei, insa ea e facuta pe frecventele vechi pe care compania le-a folosit si pentru reteaua 4G pe care o are. Decizia lui Klaus Iohannis de a cere analizarea situatiei Huawei, si a echipamentelor sale, este una care complica foarte mult lansarea retelelor 5G in Romania in anul 2020, iar RCS & RDS este una dintre companiile direct afectate de asta.

RCS & RDS: Vestea care a SOCAT Clientii Romani Inainte de Craciun

RCS & RDS este operatorul de telefonie mobila care are cele mai mici preturi la abonamentele 5G, care ofera unele dintre cele mai bune beneficii, si care va avea cu siguranta telefoane 5G la preturi foarte bune in 2020. Exista mai mult ca sigur destui clienti ai RCS & RDS care asteapta extinderea acoperirii 5G, dar si aparitia mai multor telefoane mai ieftine care sa ofere acces la ea, iar aceste telefoane vor veni in 2020, dar reteaua nu va fi extinsa rapid si usor.

RCS & RDS probabil ca nu a fost prea surprinsa de decizia autoritatilor, iar asta pentru ca de luni de zile exista incertitudine cu privire la lansarea 5G in Romania, dar si a Huawei, insa planurile sale sunt cu siguranta afectate. Huawei vinde echipamente foarte ieftine, iar daca RCS & RDS va fi obligata sa cumpere echipamente de la Nokia, Ericsson, etc, atunci va reduce planurile de extindere a acoperirii 5G din cauza costurilor mult mai mari.

RCS & RDS ar putea incerca sa sustina Huawei si sa arate ca pana acum nu a avut probleme de securitate cu echipamentele lor, la fel ca alti operatori telecom, dar e improbabil ca decizia finala sa fie una diferita fata de ceea ce cere SUA.