BMW iNEXT vine cu 5G Integrat pentru a se conduce Singura

BMW iNEXT este primul SUV 100% electric al producatorului german, iar in cadrul CES 2020 au fost dezvaluite noi detalii cu privire la masina care urmeaza sa fie lansata in cursul anului 2021 pentru toti cei interesati de ea.

BMW iNEXT a fost adus la CES 2020 pentru a se prezenta tehnologiile inovatoare care vor fi folosite in aceasta masina, iar printre ele se numara si 5G-ul, care va contribui la ghidarea masinilor pe soselele din intreaga lume.

BMW iNEXT urmeaza sa fie parte dintr-o retea de masini interconectate care comunica unele cu altele si ofera informatii din trafic pentru a creste siguranta soferilor, adica fix spre ceea ce se indreapta toti producatorii de automobile.

BMW iNEXT va avea un sistem de ghidare autonoma care va fi bazat si pe informatii primite atat de la alte automobile, cat si de la servicii cu informatii despre trafic, iar tehnologia 5G va facilita implementarea acestor tehnologii.

BMW iNEXT

BMW iNEXT ar putea avea implementat suport pentru GNASS pentru geolocalizare, si colaboreaza cu Samsung pentru a prelua informatii din trafic folosind retelele 5G, oferind deasemenea si pentru alte masini datele sale despre siguranta rutiera.

BMW iNEXT urmeaza deasemenea sa aiba 5G implementat pentru a permite streaming-ul video la rezolutie mare, realizarea de videoconferinte, si nu doar atat, cei de la BMW avand planuri foarte mari pentru a folosi retelele de mare viteza.