Facebook vrea sa il AJUTE pe Donald Trump sa fie Reales Presedinte al SUA

Facebook vrea sa il ajute pe Donald Trump sa fie reales in functia de presedinte al SUA, iata ce spune compania americana in legatura cu aceasta situatie serioasa.

Facebook Donald Trump

Facebook a fost scena unor controverse uriase zilele acestea dupa ce unul dintre vicepresedintii sai le-a spus angajatilor, printr-un memoriu intern, ca nu ar trebui sa foloseasca puterea retelei de socializare impotriva lui Donald Trump. Vicepresedintele celor de la Facebook a recunoscut faptul ca reteaua de socializare a fost decisiva in ajutarea lui Donald Trump pentru a fi ales presedinte al SUA in 2016, si ca in 2020 nu ar trebui sa fie folosita impotriva sa.

Facebook a fost acuzata de catre mai toata lumea ca a fost folosita de catre rusi pentru a-i manipula pe americani sa-l aleaga pe Donald Trump in functia de presedinte al SUA, si nici pana acum nu s-a clarificat situatia. In 2020 se asteapta ca acelasi lucru sa se intample, iar Facebook sa fie folosita tot ca sursa de manipulare pentru ca Donald Trump sa fie reales in functia de presedinte al SUA, ceea ce are sanse foarte mari sa se intample in toamna.

Facebook vrea sa il AJUTE pe Donald Trump sa fie Reales Presedinte al SUA

Facebook are foarte multi angajati care nu sunt de acord cu faptul ca Donald Trump este presedinte, iar ei cer ca in 2020 reteaua de socializare sa nu mai manipuleze lumea pentru ca el sa fie reales in functia de presedinte al SUA. In aceasta idee, ei cer ca Facebook sa isi modifice politica privind reclamele si sa nu mai perita promovarea de informatii care nu sunt verificate pentru veridicitate, astfel incat oamenii sa nu mai fie pacaliti din cauza lor.

“Alegerile lui Donald Trump au pus imediat o atenție pe Facebook. Deși intensitatea și focalizarea acelui reflector pot fi nedrepte, cred că nu este nedrept. Oricât de tentant este să folosim instrumentele disponibile pentru a schimba rezultatul, sunt sigur că nu trebuie să facem asta niciodată sau că vom deveni ceea ce ne temem.”

Facebook a contribuit masiv la alegerea lui Donald Trump in functia de presedinte al SUA din cauza multor reclame cu informatii false care au fost cumparate in cadrul retelei de socializare in anul 2016. Compania Facebook a profitat serios de pe urma lor, insa in final toata SUA a pierdut, iar acum angajatii companiei nu ar vrea ca acelasi lucru sa se intample, iar Donald Trump sa nu fie reales in functie doar pe baza minciunilor promovate online.

Facebook va avea o lupta destul de serioasa de dus nu doar cu angajatii nemultumiti de actuala politica a companiei, ci si cu Congresul SUA, care cere exact acelasi lucru, dar o si poate obliga sa faca asta.