Samsung anunta INRAUTATIREA PROBLEMELOR cu care s-a Confruntat in 2019

Samsung anunta o inrautatire serioasa a problemelor cu care s-a confruntat in 2019, compania coreeana confirmand ca n-a reusit sa indrepte situatia.

samsung probleme

Samsung  a avut un 2019 extrem de dificil, cu probleme care s-au inrautatit de la un trimestru fiscal la altul, iar pentru ultimul lucrurile n-au stat absolut deloc mai bine, compania anuntand ca situatia e foarte proasta. Samsung a anuntat faptul ca profitul sau pentru T4 2019 a inregistrat o noua scadere, la fel ca in celelalte trimestre fiscale anterioare, doar ca de aceasta data este vorba despre una de 34%, usor mai mica fata de celelalte.

Samsung anunta ca pentru T4 2019 ar fi inregistrat profit de 6.1 miliarde de dolari din toate diviziile sale, o scadere semnificativa in comparatie cu cele 9.2 miliarde de dolari inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut. Practic 3.1 miliarde de dolari au disparut din profitul inregistrat de catre compania Samsung in T4 2019, iar suma in sine este uriasa, si sugereaza faptul ca nici vanzarile de telefoane, nici cele de chip-uri n-au mers prea bine in ultimele trei luni.

Samsung anunta INRAUTATIREA PROBLEMELOR cu care s-a Confruntat in 2019

Samsung a avut in T4 2018 75% din profit generat din vanzarile de chip-uri pentru dispozitive electronice, deci scaderea e destul de clar generata de probleme cu vanzarile acestei divizii din cadrul companiei. Nici vanzarile de ecrane, de mari si mici dimensiuni, n-au mers prea bine pentru cei de la Samsung in T4 2019, compania inregistrant atat comenzi mai putine, cat si preturi mai mici pentru unitatile care au fost livrate catre clienti.

“Samsung Electronics Co. se așteaptă la o scădere de 34% a profitului său operațional din trimestrul al patrulea pentru anul 2019, afectată de o continuă scădere globală a vânzărilor de semiconductori, care au întunecat recent performanța câștigurilor companiei. Cel mai mare producător de smartphone-uri și cipuri de memorie din lume a declarat că anticipează un profit operațional de 7,1 trilioane câștigate din Coreea de Sud (6,1 miliarde de dolari) pentru ultimele trei luni ale anului 2019, în scădere față de 10,8 trilioane câștigate cu un an mai devreme. Compania se așteaptă ca veniturile să rămână aproximativ plate de acum un an, la 59 de trilioane câștigate.”

Samsung a avut in mod surprinzator parte de vanzari bune pentru telefoanele premium in T4 2019, dar vanzarile celor ieftine au scazut substantial, iar desi si-a depasit concurenta in vanzari, profitul n-a fost stralucit. Samsung a vandut peste 300 de milioane de telefoane in 2019, vasta majoritate fiind ieftine si de clasa medie, doar 6.7 milioane dintre ele cu 5G, ceea ce arata cum se impart vanzarile companiei coreene.

Samsung a avut un 2019 foarte prost, dar toata lumea se asteapta ca 2020 sa fie un an mult mai bun, cu cresteri mari pentru vanzarile de chip-uri, monitoare, insa chiar si telefoane mobile.

1 COMENTARIU

  1. Vanzarile de semi-conductori – spune clar !
    Ce arata cum se impart vanzarile – cele de 5G ? Pai mai are vreun vanzator vanzarile astea de telefoane 5G in 2019 ? Dar restul de multe zeci de milioane de telefoane premium, unde se impart ?
    Tot incerci sa o dai spre telefoane , dar ratezi . Las-o asa cum e !