TikTok: ATENTIE, PROBLEMA GRAVA a Aplicatiei pentru Telefoane

TikTok are o problema extrem de grava confirmat astazi pentru telefoanele mobile, iata ce a fost anuntat in legatura cu aplicatia de mesagerie acum.

tiktok problema

TikTok este una dintre cele mai populare aplicatii de socializare ale momentului, ea reusind sa atraga atentia chiar si a multora dintre cei care folosesc Instagram in viata de zi cu zi pentru a partaja clipuri video. TikTok este o aplicatie chinezeasca, si asta a generat foarte multe controverse in legatura cu ea de-a lungul timpului, insa astazi vorbim despre o problema grava, care a si fost confirmata pentru toti utilizatorii care au telefoane.

TikTok are mai multe vulnerabilitati dezvaluite de catre o firma specializata in securitate informatica, ea anuntand ca hackerii au putut intercepta mesajele trimise prin platforma, sau au putut accesa clipurile lor video. Hackerii puteau inclusiv sa falsifice mesajele trimise de catre utilizatori unii altora pentru a-i pacali ca ele vin de fapt de la compania TikTok, iar asa ii directionau spre website-uri malitioase prin care le puteau sparge telefoanele.

TikTok: ATENTIE, PROBLEMA GRAVA a Aplicatiei pentru Telefoane

TikTok putea fi exploatata inclusiv pentru a pacali utilizatorii si a le fura parolele, totul fiind dezvaluit de catre expertii in securitate informatica in noiembrie pentru compania din spatele platformei de socializare. Aceasta a rezolvat intre timp problemele, daca ati instalat cea mai recenta versiune a aplicatiei TikTok pentru dispozitivele voastre, dar chiar si asa ramane situatia in sine, adica o problema atat de grava pentru o aplicatie atat de mare.

„TikTok se angajează să protejeze datele utilizatorilor. La fel ca multe organizații, încurajăm cercetătorii responsabili de securitate să ne dezvăluie în mod privat vulnerabilități de zero zile. Înainte de dezvăluirea publică, Check Point a fost de acord că toate problemele raportate au fost corecte în cea mai recentă versiune a aplicației noastre. Sperăm că această rezoluție de succes va încuraja colaborarea viitoare cu cercetătorii în securitate. ”

TikTok ar avea 1.5 miliarde de utilizatori in intreaga lume in momentul de fata, deci un numar extrem de mare de persoane care pot deveni vulnerabile in fata hackerilor fara a sti ce se intampla. Pe de alta parte, aceasta problema dezvaluita pentru TikTok vine sa confirme si avertizarile facute de catre SUA, si deciziile de a interzice aplicatia pentru diverse institutii atat din aceasta tara, cat si din altele, tocmai din motive de securitate.

TikTok va continua sa creasca in popularitate, iar asta pentru ca ofera o alternativa viabila la Instagram, ea reusind sa adune un numar destul de mare de utilizatori activi inclusiv in Romania in momentul de fata.