Hackerii Iranieni Escaladeaza RAZBOIUL Cibernetic Pornit IMPOTRIVA SUA

Hackerii iraniei au escaladat razboiul cibernetic cu SUA dupa uciderea generalului Qassem Soleimani, iar atacurile vor continua sa creasca in intensitate.

hack iran razboi

Conflictul dintre Iran si SUA a ajuns pe internet dupa ce hackerii iraniei au inceput un razboi cibernetic atat impotriva website-urilor, sau serverelor diverselor institutii americane, cat si impotriva companiilor private. Hackerii iranieni, unii care sustin ca nu sunt afiliati guvernului de la Teheran, au atacat diverse companii private, universitati, institutii de stat din SUA, si nu doar atat, reusit sa modifice interfata unora pentru a afisa poza generalului Qassem Soleimani, si nu numai.

Analistii in securitate informatica au avertizat in legatura cu faptul ca e posibil ca disputa dintre cele doua puteri sa escaladeze si sa se mute in domeniul informatic, iar razboiul cibernetic e ceva la care mai toata lumea se astepta. Totusi, deocamdata doar aparenti hackeri neafiliati in vreun fel guvernului iranian au inceput sa lanseze atacuri asupra unor companii din SUA, insa acesta ar putea fi doar inceputul unui razboi de uzura intre cele doua tari.

Hackerii Iraniei Escaladeaza RAZBOIUL Cibernetic Pornit IMPOTRIVA SUA

Cei care ataca acum website-urile americane spun ca o fac din pur patriotism, insa desigur ca printre ei s-ar putea afla si hackeri afiliati guvernului din Iran, sau unii dintre ei ar putea fi motivati de catre autoritati sa actioneze. In spatele lor este desigur o mare armata de hackeri pe care Iran o are, si pe care a mai folosit-o in trecut pentru atacuri impotriva institutiilor SUA, unele dintre ele chiar destul de importante, asa ca exista temeri serioase aici.

“Hackerii care doresc să încalce rețelele de calculatoare americane și-au intensificat brusc eforturile în urma morții liderului militar iranian Qasem Soleimani. La scurt timp după greva care a ucis Soleimani, încercările din Iran, de a hackeri site-urile guvernamentale federale, de stat și locale, au sărit cu 50% – apoi au continuat să accelereze.”

Iran nu are o armata moderna, precum SUA, insa pe partea cibernetica lucrurile stau complet diferit pentru ca hackerii iscusiti n-au nevoie de tehnica de miliarde de dolari pentru a provoca pagube atat de mari. Conflictul armat dintre SUA si Iran pare sa se fi terminat deocamdata, dar razboiul cibernetic a inceput, si va creste cu siguranta in intensitate pe masura ce liderii celor doua tari vor mai avea schimburi dure de replici, de la distanta.

1 COMENTARIU