Romania: Cat de MULTI Bani s-ar PIERDE daca Internetul ar fi OPRIT o Zi

romania bani pierde internet oprit

Romania, ca multe alte tari, este dependenta de internet pentru a functiona, iar daca ar fi ca acesta s afie oprit timp de o zi, atunci s-ar inregistra si pierderi substantiale pentru economia locala, conform unui nou studiu.

Romania ar pierde cam 7.8 milioane de dolari pentru fiecare ora in care internetul este oprit, suma totala ajungand la 187.2 milioane de dolari in cazul in care internetul ar inceta sa functioneze timp de o zi intreaga in tara.

Romania ar avea, practic, generati 5.6 miliarde de dolari lunar de internet, ceea ce pare o suma surprinzator de mare, si pare destul de greu de crezut ca economia noastra are parte de o contibutie atat de mare de la internet.

In ciuda acestui lucru, Romania este una dintre tarile in care internetul a devenit extrem de important pentru cetateni, iar in fiecare an tot mai multe persoane incep sa foloseasca reteaua globala de date de pe PC-uri si telefoane.

Romania are foarte multe magazine online, companii specializate pe servicii IT, si nu numai, astfel ca e de asteptat ca fiecare zi in care internetul nu ar functiona ar genera si pierderi foarte mari pentru companiile din tara noastra.