Politia Romana: Numar MARE de Romani Judecati pentru Infractiuni Informatice

Politia Romana infractiuni informatice

Politia Romana a anuntat astazi numarul de romani care au fost trimisi in judecata pentru infractiuni informatice comise in cursul anului 2019, iar cifra este una destul de mare, insa nu vorbim aici si de anchetele in desfasurare.

Politia Romana a afirmat ca in 2019 au fost trimisi in judecata peste 500 de romani pentru 1400 de infractiuni informatice comise in Romania, nu mai putin de 265 de actiuni de descructurare a unor grupari specializate in criminalitate informatica fiind desfasurate.

Politia Romana ne spune si ca DIICOT a incheiat 196 de rechizitorii, plus 127 de acorduri de recunoastere a vinovatiei, iar in total 514 persoane fizice si doua firme au fost trimise in judecata pentru savarsirea a 1465 de infractiuni.

Politia Romana a lucrat indeaproape cu cei de la FBI si Europol pentru a efectua unele anchete, iar cu Bitdefender a colaborat pentru a ajuta victimele unora dintre infractiuni sa isi recupereze datele criptate de unele tipuri de ransomware.

Politia Romana sustine ca in 2019 a reusit sa destructureze si 29 de grupari specializate in criminalitate informatica, nu mai putin de 162 de persoane fiind prinse in acestea, deci au fost impiedicate si foarte multe infractiuni.

Politia Romana lucreaza constant la descoperirea de grupari specializate pe criminalitate informatica, iar cum in Romania exista foarte multi hackeri iscusiti, e de inteles de ce munca lor este foarte complicata.