Cable Haunt: SUTE de MILIOANE de Europeni in PERICOL din Cauza unei PROBLEME MARI

Cable Haunt este o noua problema foarte grava care afecteaza sute de milioane de europeni in momentul de fata, iata cat de mare este pericolul.

Cable Haunt exploit

Cel putin 200 de milioane de dispozitive din Europa care sunt capabile sa se conecteze la internet sunt susceptibile unui atac foarte periculos care poate lasa oamenii fara foarte multe informatii importante. Avertizarea vine de la o companie specializata in securitate informatica, ea descoperind un exploit in chip-urile Broadcom, aplicandu-i denumirea Cable Haunt, care permite interceptarea datelor transmise prin intermediul lor, si nu doar atat.

Cable Haunt este o vulnerabilitate atat de grava incat hackerii o pot exploata pentru a intercepta mesajele oamenilor, a redirectiona traficul, a schimba DNS-urile dispozitivelor, sau chiar MAC-urile. Problema este foarte grava deoarece un hacker poate prelua tot traficul care vine in mod normal spre un dispozitiv care are chip Broadcom integrat, iar asta ii permite sa vada tot ceea ce primeste o persoana, ba chiar sa-i si falsifice informatiile.

Cable Haunt: SUTE de MILIOANE de Europeni in PERICOL din Cauza unei PROBLEME MARI

Cable Haunt afecteaza cel putin 200 de milioane de dispozitive care au chip-uri Broadcom in baza calculelor privind unitatile oficiale, dar e posibil ca diverse alte clone ale acestora sa aiba acelasi software cu probleme. Asta inseamna ca numarul persoanelor aflate in pericol din cauza Cable Haunt ar putea fi mult mai mare, iar hackerii le-ar controla chiar dispozitivele de la distanta fara ca oamenii sa stie ce se intampla in realitate cu ele.

„Atacul poate fi executat prin faptul că victima a executat un javascript rău intenționat. O cale comună de atac ar fi o legătură care se deschide într-un browser, dar ar putea fi realizată, de exemplu, prin anunțuri de pe un site web de încredere sau clienți nesiguri de e-mail. Exploit-ul începe când codul rău intenționat a fost trimis clientului și este executat. Există două modalități verificate de executare a cererii către modem. ”

Cable Haunt poate infecta un dispozitiv prin simpla pacalire a victimei sa ruleze un cod javascript, aceasta nstiind ce face in realitate acel script, dar dupa rulare chip-ul Broadcom este complet exploatat. Codul poate fi implementat in website-uri, sau chiar in reclamele afisate pe acestea, deci Cable Haunt poate fi folosit pentru a ataca oamenii in diverse forme, deci oamenii nu sunt deloc protejati impotriva acestei probleme foarte serioase.

Cable Haunt a fost blocat unele dispozitive cu chip Broadcom folosite in unele tari scandinave pentru a oferi servicii de internet pentru clienti, dar in alte tari problema ramane, si este foarte periculoasa.