Biserica Romana: Mesaj despre Facebook si Retelele de Socializare

Biserica Romana Mesaj Facebook Retelele Socializare

Biserica Romana, prin Patriarhul Daniel, spune ca Facebook, Telegram, WhatsApp, si celelalte retele de socializare, s-au dovedit a fi un mijlo bun pentru a intra in contact cu credinciosii, insa ele trebuie folosite cu discernamant si responsabilitate.

“În contextul pandemiei, platformele de socializare s-au dovedit a fi un mijloc misionar şi pastoral foarte util, întrucât o mare perioadă de timp credincioşii nu au putut participa fizic la slujbele Bisericii. Astfel, transmiterea slujbelor online a reprezentat o mângâiere sufletească, o sursă de pace şi bucurie, mai ales că foarte mulţi oameni au suferit de singurătate, anxietate, nesiguranţa zilei de mâine, teama de îmbolnăvire şi de moarte.

Le mulţumim eparhiilor, parohiilor şi mănăstirilor din cuprinsul Patriarhiei Române că au răspuns cu promptitudine îndemnurilor noastre şi nevoilor spirituale ale credincioşilor, asigurând transmiterea Sfintei Liturghii şi a celorlalte slujbe pe reţelele de socializare. Prin slujbele Bisericii difuzate online, perioada de însingurare şi nelinişte a fost transformată într-una de speranţă şi comuniune, credincioşii aşteptând cu multă responsabilitate şi încredere în Dumnezeu momentul participării liturgice reale, de care astăzi ne bucurăm.

În acest sens, Mântuitorul Iisus Hristos ne îndeamnă cu aceste cuvinte: Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri (Matei 5, 16). Prin urmare, să folosim cu discernământ şi responsabilitate reţelele de socializare, în duhul solidarităţii, respectului şi iubirii de semeni, potrivit cuvintelor Sfântului Apostol Pavel: Nu faceţi nimic din duh de ceartă, nici din slavă deşartă, ci cu smerenie unul pe altul să-l socotească mai de cinste decât el însuşi. Să nu caute nimeni numai ale sale, ci fiecare şi ale altuia (Filipeni 2, 3-4).”