Romania: Guvernul face un ANUNT IMPORTANT privind Noile Buletine cu Cip

Guvernul Romaniei a facut un anunt foarte important pentru lansarea noilor buletine cu cip, iata de ce vom avea parte dupa introducerea lor in Romania.

romania guvern buletin

Ca in Romania vom avea din 2021 buletine cu cip nu mai este o noutate, insa de la Guvernul Romaniei vine si o veste extrem de buna care i-ar putea convinge pe multi sa isi faca noile carti de identitate imediat cum apar.

Reprezentantii Guvernului Romaniei sustin ca noile buletine cu cip le vor permite cetatenilor sa interactioneze mai usor si mai rapid cu institutiile statului, fara a mai sta la cozi lungi la ghiseele acestora cand au nevoie de ceva.

Conform informatiilor furnizate de catre autoritati, cetatenii care vor avea un cititor de carduri acasa vor putea folosi noul buletin cu cip pentru a se loga in website-urile unor institutii si a afla informatii despre ei, a plati impozite, sau a avea emise diverse documente oficiale.

Drept exemple de utilizare a fost oferita scoaterea unui cazier judiciar fara a mai trece pe la politie, si desigur plata impozitelor, aceasta digitalizare fiind posibila pentru ca buletinele cu cip a informatiile noastre de identitate stocate.

“Încercăm să identificăm mai multe soluții, astfel încât cetățeanul să fie deja dotat cu ceea ce îi este necesar pentru a se putea autentifica în sistem. Prin mecanisme electronice identitatea ta este certificată și poți să soliciți serviciul care vrei să îți fie prestat.”

Guvernul Romaniei cauta acum solutiile tehnice pentru a putea facilita aceasta interactiune simpla intre cetateni si institutiile statului, iar practic asta este ceea ce foarte multa lume a cerut de ani si ani de zile de la statul roman.

Problema acum se va pune in securizarea accesului la aceste informatii, si nu doar in baza informatiilor incluse in buletinele cu cip, dar mai multe despre asta probabil ca vom afla abia dupa ce Guvernul Romaniei va avea noul sistem gata de lansare.