iPhone 12: Procesor la fel de PUTERNIC Precum al MacBook Pro

iPhone 12 va avea un nou procesor care ar urma sa fie la fel de puternic precum cel al MacBook Pro, iata ce pregateste compania Apple pentru noi.

iPhone 12 Procesor PUTERNIC

iPhone 12 este pregatit pentru lansare de catre compania Apple cu un nou fel de procesor care va fi inclus intr-un nou chip A14, acesta fiind produs deasemenea cu un nou proces de fabricatie de 5nm. Multumita acestui nou proces de fabricatie de 5nm, iPhone 12 va beneficia de un procesor extrem de performant, noul chip A14 urmand a face telefonul cam la fel de puternic precum un MacBook Pro, ceea ce va uimi cu siguranta foarte multa lume.

iPhone 12 ar putea oferi, multumita acestui nou proces de fabricatie, performante cu 15% mai bune decat ale iPhone 11, fara vreun efect asupra eficientei energetice, sau zero spor de performante si o crestere de 30% a eficientei energetice. Apple decide ceea ce vrea sa ofere pentru iPhone 12, si daca eficienta energetica nu va fi importanta, atunci performantele vor putea creste cu mult mai mult pentru seria de telefoane, ceea ce va bucura multi fani.

iPhone 12: Procesor la fel de PUTERNIC Precum al MacBook Pro

iPhone 12 ar putea ajunge din urma MacBook Pro-urile in performante cu un upgrade atat de important pentru chip-ul A14, iar asta ar fi o realizare foarte importanta pentru cei de la Apple in 2020. Unii se asteapta ca iPhone 12 sa ajunga in Geekbench la scoruri de 5000 de puncte, dar acestea sunt cu peste 50% mai mari decat cele actuale, insa aici vorbim despre rezultatele multi-core, unde cresterea in performante nu va fi de doar 15%, ca in cazul testelor single-core.

“Linia de tendințe [scorul multi-core a seriei A] ne oferă un scor în jur de 4.500, dar cred că o combinație de schimbări arhitecturale și viteza ceasului ne va oferi multe altele. Nu aș fi surprins dacă scorul multi-core Geekbench 5 se ridică la 5.000 sau mai mult. Cele mai rapide telefoane Android au în jur de 3.000 la acest test, iar un scor de 5.000 ar fi similar cu procesoarele desktop mainstream cu 6 nuclee sau procesoarele de înaltă calitate pentru laptop. Este teritoriul MacBook Pro de 15 inci.”

iPhone 12 are oricum asteptari foarte mari formate deja din partea fanilor companiei Apple, iar asta pentru ca toata lumea vrea ca performantele sa creasca mult cu fiecare model nou, iar in 2020 s-ar putea intampla asta. Nu se stie daca iPhone 12 va fi intr-adevar la fel de performant ca un MacBook Pro cand va fi lansat, insa putem ramane cu speranta ca Apple ne va oferi intr-adevar tot ceea ce asteptam de la noua sa serie de telefoane premium.