Huawei: DE CE se TEME Europa si il SFIDEAZA pe Donald Trump

Huawei beneficiaza de o mare frica a Europei, iar asta ii aduce si o sfidare a lui Donald Trump in beneficiul sau, iata cine i-a oferit un foarte mare ajutor.

Huawei teme

Huawei incepe sa vada roadele unei munci ordonate de departe in favoarea sa, iar aici vedem si o sfidare serioasa de care Donald Trump va avea parte intr-o perioada in care atentia sa e indreptata intr-o cu totul alta directie. Europa incepe sa sustina Huawei si sa refuze cererile repetate ale americanilor de a interzice echipamentele sale pentru retelele 5G de pe continent, iar China este principalul motiv din cauza caruia SUA pierde lupta.

Huawei a avut parte de foarte mult ajutor din partea Chinei, cu care al carui guvern a spus ca nu are vreo legatura, autoritatile de acolo punand foarte mare presiune pe partenerii europeni in ceea ce priveste compania. Aceasta presiune pare sa fi avut succes, iar asta pentru ca atat Marea Britanie, cat si Germania, sunt aproape de a anunta ca nu vor restrictiona capacitatea celor de la Huawei de a furniza echipamente 5G pentru retelele care vor fi lansate.

Huawei: DE CE se TEME Europa si il SFIDEAZA pe Donald Trump

Huawei se bucura de aceasta bunavointa a europenilor din dorinta lor de a pastra relatii comerciale bune cu China, asta in timp ce Donald Trump ii tot ameninta cu schimbarea acordurilor comerciale si noi taxe pe anumite produse. Realitatea este ca SUA s-a pus intr-o situatie in care ii arata Europei ca a nu lovi China este cea mai buna decizie pe care o poate lua, iar lucrurile vor sta cu siguranta asa in urmatoarele saptamani, dupa luarea deciziilor oficiale.

Huawei va beneficia fara discutie de dorinta Europei de a nu ramane dependenta de o SUA care se schimba dupa cum bate vandul, iar din partea Chinei pare sa aiba parte de aceasta siguranta, indiferent de riscuri. E foarte posibil ca Huawei sa fie un foarte mare risc pentru siguranta nationala a oricarei tari, dar cu ajutorul guvernului Chinez in spate, nu va pierde ultima sursa serioase de bani, echipamentele de telecomunicatii si lansarea 5G.

Huawei nu va fi lovita de catre Europeni la fel de dur precum a facut-o SUA, de fapt nu va fi lovita deloc, iar asta multumita Chinei care a ajutat-o extrem de mult in tot anul care a trecut de la aplicarea sanctiunilor SUA.