Politia Romana: ATENTIONARE IMPORTANTA pentru TOTI Romanii

Politia Romana si atentionarea foarte importanta pentru toti cetatenii Romaniei, iata ce trebuie sa stie toata lumea chiar acum inainte de a fi sanctionata.

Politia Romana internet

Politia Romana a mai facut aceasta atentionare foarte importanta in trecut dar mai nimeni nu a privit-o cu atentia potrivita, iar acest lucru nu este tocmai bun pentru ca vorbim despre o problema foarte serioasa. V-am spus ieri ca doi tineri au fost amendati de catre Politia Romana dupa ce i-au adus jigniri pe Facebook unui primar din Romania, acesta depunand plangere imptriva a 6 persoane, insa in final numai 2 dintre ele au fost sanctionate de autoritati.

Politia Romana a aplicat amenzi de doar 200 de LEI persoanelor care au folosit reteaua de socializare Facebook pentru a-l jigni pe primar, insa acestea sunt amenzile minime deoarece sanctiunile pot ajunge sa fie mult mai mari. Foarte multa lume jigneste si ameninta diverse persoane pe Facebook, alte aplicatii, retele de socializare, sau website-uri, crezand ca nu poate fi trasa la raspundere de catre Politia Romana, dar realitatea este complet diferita.

Politia Romana: ATENTIONARE IMPORTANTA pentru TOTI Romanii

Politia Romana poate sa afle identitatea oricui in baza informatiilor de identitificare pe care le poate cere de la detinatorii platformelor pe care se comite contraventia, sau infractiunea pe care o ancheteaza. Trebuie sa fiti foarte atenti ce faceti pe retelele de socializare, si nu numai, deoarece Politia Romana va poate amenda oricand daca persoanele pe care le jigniti, hartuiti, amenintati, depun plangere, iar in unele cazuri pedepsele pot fi mai grave.

Politia Romana poate sa ancheteze inclusiv amenintarile sau hartuirile facute prin retelele de socializare, iar in functie de ceea ce faceti, e posibil sa se intocmeasca inclusiv un dosar penal in baza informatiilor. Simpla folosire a unui pseudonimi, iar uneori chiar si a unui VPN, nu va scuteste de tragerea la raspundere pentru ca tot ceea ce faceti poate fi vazut si de furnizorii serviciilor de internet, deci datele pot fi folosite de Politia Romana in anchetele sale.

Politia Romana cere anual multe informatii de la Facebook, de exemplu, despre identiatatea unor persoane implicate in anchete, la fel ca de la alte platformei de socializare, deci aveti grija ce spuneti si ce faceti online.