Huawei: Anunt de ULTIM MOMENT pentru Clientii cu Telefoane

Huawei este in centrul unui anunt de ultima ora pentru toate telefoanele si clientii companiei chinezesti, iata ce veste complet neasteptata a venit.

huawei tomtom

Huawei vinde sute de milioane de telefoane mobile anual, iar toate cele lansate din toamna anului trecut si pana acum vin fara aplicatiile si serviciile celor de la Google, deci fara multe aplicatii utile. In fata acestei probleme, cei de la Huawei au anutat ca vor dezvolta cu mai multa vigoare Huawei Mobile Services, solutia inlocuitoare pentru disparitia Google Play Services, iar astazi a fost facut un anunt foarte important pentru cei care vor folosi telefoanele viitoare.

Huawei a incheiat un parteneriat cu cei de la TomTom pentru a include hartile lor in aplicatia sa de harti online care va fi oferita ca alternativa pentru Google Maps, dar si pentru orice alte aplicatii care fac geolocalizare. Multumita acestui parteneriat dintre Huawei si compania olandeza, acum chinezii pot include hartile unei companii care isi ofera serviciile pentru extrem de multi producatori de solutii GPS, producatori de automobile, si nu doar atat.

Huawei: Anunt de ULTIM MOMENT pentru Clientii cu Telefoane

Huawei si TomTom ar fi incheiat intelegerea, probabil, prin 2019, un reprezentant al companiei afirmand ca totul a fost anuntat abia acum probabil pentru ca inca se credea ca SUA va renunta la sanctiunile sale. Alegerea facuta de catre Huawei n-ar trebui sa surprinda, iar asta pentru ca de la TomTom a cumparat si Apple informatii pentru hartile sale, si inca o mai face, iar compana olandza colaboreaza cu extrem de multa lume acum.

“Compania olandeză de navigație și mapare digitală TomTom a declarat vineri că a încheiat un acord cu Huawei Technologies din China pentru utilizarea hărților și serviciilor sale în aplicațiile pentru smartphone-uri. Acordul cu TomTom înseamnă că Huawei poate utiliza acum hărțile companiei olandeze, informații despre trafic și software de navigare pentru a dezvolta aplicații pentru smartphone-urile sale.”

Huawei a ales TomTom si pentru ca hartile sale sunt foarte bine detaliate, in special pentru lumea occidentala, deci o alternativa mai buna pentru Google Maps nu putea exista, nivelul de acuratete fiind mai bun si decat al Apple Maps. TomTom ofera inclusiv informatii in timp real despre trafic, deci Huawei poate oferi pentru telefoanele sale o alternativa extrem de buna pentru Google Maps, in special in tarile occidentale unde aplicatia Google este foarte folosita.

Huawei trebuie acum doar sa copieze si functiile pe care Google Maps le ofera, iar asta nu va fi foarte usor, dar cu infrastructura TomTom in spate poate oferi o experienta de navigare ghidata foarte apropiata. Huawei Mobile Services ar putea inlocui la un moment dat Google Play Services in toate telefoanele Huawei, deci tot ceea ce e inclus in telefoanele noi ar putea ajunge inclusiv in cele mai vechi.