ANPC: AVERTIZAREA privind Coronavirus pentru TOTI Romanii

ANPC Coronavirus

ANPC a emis o avertizare foarte impotanta, care daca este sa fiu sincer ma asteptam sa vina la un moment dat, cu privire la produsele care sunt aduse din China, si care intra in contact direct cu consumatorii obisnuiti dupa ce sunt desfacute.

ANPC a cerut deocamdata autoritatilor vamale din portul Constanta sa asiste la analizarea produselor importante din China, iar celor de la Directia de Sanatate Publica sa interzica punerea in comercializare a produselor de la care poate fi luat coronavirus de catre oameni.

ANPC considera ca produsele electrocasnice, jucariile, produsele cosmetice, si nu numai, pot contine coronavirus si pot infecta oamenii care intra in contact cu ele, deci daca veti cumpara ceva de acolo, trebuie sa aveti foarte mare grija.

Coronavirus este o problema globala, iar infectarea din produsele manipulate de catre eventuale persoane bolnave este ceva la care putina lume s-ar fi gandit pana acum, dar ceva ce se poate dovedi a fi faorte periculos.

ANPC ar cam trebui sa impuna analiza tuturor coletelor venite din China pentru a elimina riscul ca Romania sa fie una dintre tarile in care Coronavirus se raspandeste, dar important e si cum sunt facute aceste verificari.

“Am transmis o adresă către Direcţia Generală de Sănătate Publică Constanţa şi către Vamă, pentru a ne da concursul în evaluarea importurilor de jucării, cosmetice, electrocasnice provenite din China. Situatia actuală, legată de îmbolnăvirile din această ţară, ar trebui să fie un semnal de alarmă! Având în vedere existenţa în China a unei noi tulpini de coronavirus ce poate fi mortală pentru anumite categorii de persoane care se transmite pe cale aeriană şi pentru care nu există încă tratament, vă solicităm sprijinul în împiedicarea punerii pe piaţă în vederea comercializării a produselor care intră în contact direct cu consumatorii din ţara noastră (jucării, cosmetice, articole textile, încălţăminte.”