Dacia Duster: Motorul de la Mercedes A-Class Folosit de Renault

Dacia Duster include acum pentru clienti motorul folosit in cele mai recente Mercedes A-Class, iata ce ofera compania Renault pentru aceste modele.

Dacia Duster motor mercedes a-class

Dacia Duster este una dintre cele mai populare masini pe care Dacia, detinuta de catre Renault, le vinde in Europa si in alte zone de pe glob, iar pentru cei interesati de modelele mai noi exista o veste foarte interesanta. Dacia Duster foloseste multe componente vechi introduse in diverse modele de masini Renault, folosite inclusiv in alte modele, iar asa ajunge la motorul care este folosit in noile versiuni ale Mercedes A Class, dar si in modelele de la Dacia.

Dacia Duster include in noile modele un motor de 1.3 litri TCe Confort de 130 de cai putere, care functioneaza pe benzina, el fiind furnizat de catre Renault pentru utilizare in Mercedes A Class. Desigur ca nu doar Mercedes foloseste acest motor, el regasindu-se inclusiv in Nissan Qashqai, sau Renault Kadjar, iar cei cu Dacia Duster se vor putea bucura deasemenea de ceea ce poate el sa faca daca vor cumpara masinile produse in Romania.

Dacia Duster: Motorul de la Mercedes A-Class Folosit de Renault

Dacia Duster nu e tocmai una dintre cele mai rapide masini, iar motorul acesta de 130 de cai si 1.3 litri de la Mercedes A Class este departe de a fi unul performant, dar e suficient pentru a misca masina decent prin trafic. In Mercedes A Class motorul e combinat si cu o cutie de viteze decenta, in timp ce in Dacia Duster clientii trebuie sa se multumeasca cu ceea ce a gasit Renault prin depozit, dar cand pretul conteaza mai mult, acestea sunt compromisurile.

Dacia Duster a beneficiat in ultimii ani de multe upgrade-uri pe partea tehnologica, astfel ca modelele vandute in straiatate au inclusiv oglinzi care se pliaza electric, sau suport CarPlay integrat in navigatie. Desigur ca toate aceste beneficii costa, iar o Dacia Duster cu toate aceste imbunatatiri poate ajunge sa coste si 20.000 de euro, mai ales daca vine echipata cu motorul de 150 de cai, dar chiar si asa, e mult mai ieftina decat alternativele de la concurenta.

Dacia Duster a fost si va ramane una dintre masinile care genereaza vanzari foarte bune pentru Dacia si Renault, iar producatorul incepe sa aduca imbunatatiri tot mai interesante pentru modele.