NASA: VIDEO IMPRESIONANT cu Migratia Fumului Incendiilor din Australia

NASA a prezentat intr-un clip video impresionant procesul de migratie pe care l-a avut norul de fum emanata de catre incendiile din Australia in 2019 si 2020.

NASA a publicat un clip video impresionant in care prezinta lumii intregi cum a migrat tot fumul emanat in urma incendiilor care au provocat dezastre uriase in Australia timp de cateva luni. Cei de la NASA au publicat acum vreo 2 saptamani o serie de imagini care aratau cum se misca norul de fum peste planeta noastra, iar acum avem ocazia de a vedea o imagine si mai clara cu modul in care acesta s-a deplasat peste multe continente de-a lungul timpului.

NASA ne prezinta modul in care a evoluat situatia din august si pana in ianuarie, fumul deplasandu-se, aparent, nestingherit pe intreaga planeta, iar prezenta sa in atmosfera cu siguranta nu a fost de bun augur. NASA sustine ca fumul emanat de catre incendiile din Australia a ajuns inclusiv in zonele cele mai joase din stratosfera, deci vorbim despre o situatie foarte delicata car afecteaza vremea de pe intreaga planeta, dar si sanatatea oamenilor, in final.

NASA: VIDEO IMPRESIONANT cu Migratia Fumului Incendiilor din Australia

NASA prezinta in clipul video de mai sus inclusiv felul in care s-a miscat uraganul Dorian, insa incluziv o serie de focuri foarte puternice din Indonezia si America de Sud. In clip este reprezentat de catre NASA cu o culoare portocalie praful purtat de fum, cu albastru sarea de mare, cu roz nitratii din atmosfera, iar cu rosu toti carbonatii, intreaga prezentare fiind foarte complexa si prezentand o situatie cum nu am mai vazut pana acum.

NASA sustine ca in regiunile in care a ajuns acest fum sunt si cantitati mai mari de aerosoli decat in mod obisnuit, iar asta desigur ca afecteaza sanatatea oamenilor, ceea ce e o problema foarte serioasa. Dintre toate regiunile prin care acest fum a ajuns, NASA sustine ca America de Sud ar fi cea mai afectata, la cel ca oceanul Pacific, insa e posibil ca fumul sa migreze destul de rapid si in alte zone, fara ca noi sa putem face ceva in legatura cu asta.

NASA ne arata o situatie foarte grava care s-a desfasurat in decursul catorva luni de zile, dar si cat de mult este afectata planeta noastra de incalzirea globala care nu e recunoscuta de catre unii.