Facebook ACUZA Apple de Spargerea Telefonului Sefului Amazon

Facebook acuza Apple ca este de vina pentru spargerea telefonului sefului Amazon, Jeff Bezos, transferand atentia de pe aplicatia WhatsApp si problemele sale.

facebook apple hack bezos

Facebook acuza in mod public Apple de faptul ca telefonul sefului Amazon, Jeff Bezos, a fost spart, probabil cu ajutorul printului coroanei Arabiei Saudite, spunand ca platforma WhatsApp nu are vreo “vina”. Toata lumea a dat vina pe WhatsApp pentru spargerea telefonului lui Jeff Bezos, seful Amazon primind pe telefonul sau iPhone X un mesaj malitios de pe un numar apartinand printului coroanei Arabiei Saudite, insa Facebook spune ca vina nu sta la ea.

WhatsApp a rezolvat o vulnerabilitate critica la cateva luni dupa hack, ea blocand fix acea metoda de spargerea a telefoanelor, adica trimiterea unui fisier MP4 malitios catre un telefon pentru a-i accesa datele interne. Faptul ca Facebook acuza Apple pentru o vulnerabilitate pe care WhatsApp a rezolvat-o la cateva luni dupa hack n-ar trebui sa fie surprinzator pentru ca nu este prima oara cand cei din Menlo Park arunca vina altundeva pentru problemele lor.

Facebook ACUZA Apple de Spargerea Telefonului Sefului Amazon

Facebook a lansat aceasta acuzatie impotriva celor de la Apple prin intermediul lui Nicola Mendelsohn, unul dintre vicepresedintii sai, el spunand foarte clar ca totul e legat de vulnerabilitatile din iOS. Avand in vedere ca din telefonul lui Jeff Bezos au fost extrase poze, filme, mesaje, si nu numai, e foarte posibil ca exploit-ul care a atacat WhatsApp sa fi inclus altele care sa fi exploatat si iOS pentru a obtine acces la diverse date stocate in telefon.

“Unul dintre aspectele pe care le evidențiază este de fapt unele dintre potențialele vulnerabilități subiacente care există pe sistemele de operare reale de pe telefoane.”

WhatsApp, ca orice alta aplicatie pentru iOS, este limitata de sistemul de operare la accesarea unui set restrictionat de date, fara a afecta si alte aplicatii, dar cu exploatarea sistemului de operare orice e posibil. Daca hack-ul telefonului lui Jeff Bezos a fost intr-adevar atat de complex precum este prezentat, atunci e clar ca Facebook are partial dreptate, ca si vulnerabilitati ale iOS au fost exploatate, dar vina nu sta doar in telefonul celor de la Apple.

Facebook spune acum orice pentru a lua atentia de la produsele sale care pot fi exploatate usor, insa realitatea este ca platformele sale au foarte multe probleme de securitate in momentul de fata.