Huawei: INCREDIBIL, este SALVATA de Pentagon, Vestea ULUITOARE

Huawei este in mod incredibil salvata de catre Pentagon si Ministerul Finantelor din SUA, iata ce decizie a fost luata cu privire la compania din China.

Huawei pentagon

Huawei este in mod incredibil salvata de catre Pentagon si Ministerul de Finante ale SUA, acestea fiind impotriva introducerii unor sanctiuni mai dure de catre administratia prezidentiala condusa de catre Trump. Trump i-a cerut secretarului de stat american, Wilbur Ross, sa impuna impotriva Huawei un nou set de reguli care i-ar interzice companiei chinezesti, printre altele, sa cumpere componente de la companii americane, chiar daca sunt fabricate in China, nu in SUA.

Huawei are in mod incredibil ajutor din partea celor de la Pentagon, da ati citit bine, acestia spunand ca regula ar limita prea mult vanzarile de componente pentru companie, iar situatia in sine este una complet paradoxala. Institutia al carui rol este doar de a proteja SUA si de-ai asigura securitatea nationala spune ca de fapt Huawei nu e un pericol pentru securitatea nationala a SUA daca i se vand componente de catre diverse companii americane, chiar daca sunt facute in afara tarii.

Huawei: INCREDIBIL, este SALVATA de Pentagon, Vestea ULUITOARE

Huawei are parte de un ajutor fara precedent din partea Pentagonului, si toata lumea din SUA se intreaba ce se intampla deoarece miscarea este una total neobisnuita pentru relatiile dintre presedintele SUA, guvern, si armata. Noile sanctiuni au fost retrase deocamdata de catre minsiterul Finantelor din SUA, iar saptamana aceasta urmeaza sa aiba loc o noua discutie pentru a face modificari care sa fie si pe placul celor de la Pentagon si sa fie acceptate unanim.

“Departamentul de Comerț al SUA a retras o regulă care vizează reducerea suplimentară a vânzărilor către Huawei din China, pe fondul preocupărilor din partea Departamentului de Apărare, mutarea care ar dăuna companiilor americane. Administrația președintelui Donald Trump intenționează o întâlnire la nivel de cabinet săptămâna viitoare pentru a discuta regula, care ar putea fi reînviată, ucisă sau rescrisă.”

Huawei ar avea activitatea complet blocata daca aceste sanctiuni ar fi impuse de catre americani, iar asta pentru ca tipul de componente care ar putea fi cumparate de la companii americane ar fi substantial redus. Pentagonul crede ca asta nu ar trebui sa se intample, din motive care inca n-au fost detaliate, deci ramane de vazut ce se va afla “pe surse”, pentru ca acum toata lumea e uimita de ceea ce a fost decis fara vreo explicatie.

Huawei are in continuare posibilitatea de a-si crea stocuri de componente pentru a crea noi produse pe care sa le vanda pe pietele globale, dar ramane de vazut ce se va intampla daca aceste sanctiuni vor intra in vigoare.