ONU: Decizie FARA PRECEDENT cu Privire la WhatsApp Messenger

ONU a luat o decizie fara precedent cu privire la WhatsApp, iata ce a fost anuntat in mod oficial cu privire la aplicatia de mesagerie la inceput de 2020.

ONU WhatsApp

ONU a luat o decizie fara precedent cu privire la WhatsApp cu mult inaintea hack-ului care a compromis telefonul iPhone X al CEO-ului Amazon Jeff Bezos, iar asta in conditiile in care telefoanele Apple sunt considerate a fi foarte sigure. Ei bine, avand in vedere ca acest lucru nu mai este valabil de mult, ONU a decis inca din iunie 2019 ca angajatii sai de rang inalt sa aiba interdictie in ceea ce priveste folosirea aplicatiei WhatsApp in telefoanele primite de la organizatie.

ONU a luat decizia de a interzice WhatsApp cu mult inainte ca scandalul acesta sa inceapa, deci cei de acolo aveau informatii sigure ca platforma este de evitat in ceea ce priveste toate comunicatiile intre persoane. Decizia luata de catre ce de la ONU a fost tinuta ascunsa pana in momentul de fata, insa poate ca ar fi trebuit divulgata pentru ca oamenii sa stie ca WhatsApp ar cam trebui evitata deoarece le pune telefoanele intr-un pericol complet inutil acum.

ONU: Decizie FARA PRECEDENT cu Privire la WhatsApp Messenger

ONU este una dintre cele mai importante organizatii de pe aceasta planeta, iar daca acolo s-a interzis folosirea WhatsApp de catre angajati, atunci restul institutiilor din diverse guverne de pe glob ar trebui sa analizeze atent situatia. Daca angajatii ONU nu sunt in siguranta cand folosesc WhatsApp, atunci de ce ar fi in siguranta angajati ai armatelor, serviciilor de informatii, sau chiar ai politie din diverse zone de pe glob, din moment ce aplicatia e vulnerabila ?

“Oficialii Națiunilor Unite nu folosesc WhatsApp pentru a comunica pentru că „nu este acceptat ca mecanism sigur”, a declarat un purtător de cuvânt. Funcționarii superiori din U.N. au fost instruiți să nu folosească WhatsApp, nu este acceptat ca un mecanism sigur. Ulterior, el a adăugat că directiva de a nu folosi WhatsApp a fost dată oficialilor U.N. în iunie anul trecut.”

ONU a uimit intreaga lume cu ceea ce a fost anuntat acum, chiar daca decizia lor este una foarte veche, in realitate ea are un impact extrem de mare, si ar putea scoate WhatsApp din multe alte institutii si organizatii. WhatsApp a spus ca aplicatia sa este sigura, si ca nu exista aplicati software fara probleme, insa cand ONU renunta la aplicatia ta, poti fi sigur ca multa alta lume o va face, si va privi cu mai multa atentie intreaga situatie.

ONU ar putea avea interdictie inclusiv la folosirea Facebook Messenger, nu doar a WhatsApp, sau chiar a altor platforme de mesagerie, dar totul este tinut ascuns, probabil, pentru a nu afecta imaginea lor.