Brexit: Anunt IMPORTANT, CAT vei PLATI pe Roaming in Marea Britanie

Brexit are loc maine, iar un anunt foarte important a fost facut cu privire la roaming, iata cat vei plati pentru a putea folosi serviciile de telefonie.

Brexit roaming

Brexit devine oficial maine, toate partile semnand deja documentele, iar asta lasa multa lume fara unele privilegii, iar de aici au aparut semne de intrebare cu privire la pretul pe care-l vom avea de platit pentru roaming. Stiti mai mult ca sigur ca in Marea Britanie se aplica aceeasi lege din Uniunea Europeana care aducea beneficiile din tara de origine si in roaming, iar dupa Brexit nu se va schimba ceva in aceasta privinta, cel putin pana la finalul anului 2020.

Brexit nu aduce o eliminare a beneficiilor de care ne bucuram in toata Uniunea Europeana in ceea ce priveste serviciile de roaming, deci in 2020 vom putea folosi minutele, SMS-urile si internetul ca si pana acum. Beneficiile vor ramane in vigoare dupa Brexit in Marea Britanie pana la 1 ianuarie 2021, dar dupa aceea operatorii de telecomunicatii vor fi cei care vor decide daca lucrurile vor continua la fel ca pana acum, sau revin la vechea metoda de taxare.

Brexit: Anunt IMPORTANT, CAT vei PLATI pe Roaming in Marea Britanie

Brexit inseamna o separare oarecum partiala a lucrurilor, iar guvernul din Marea Britanie va introduce o lege care va limita costurile suplimentare ale clientilor in roaming la 45 de lire, moment in care ei trebuie notificari. Chiar si asa, operatorii de telecomunicatii din Marea Britanie nu prea vor sa readuca inapoi costurile de roaming, si par sa fie interesati sa lase lucrurile asa cum sunt, in ciuda Brexit, ceea ce este o veste grozava pentru toata lumea.

„Cu toate ca Brexit-ul are loc, românii vor continua sa beneficieze de roaming la tarife naționale în Marea Britanie, precum și de plafoanele tarifare aplicabile la nivel european pentru apelurile și SMS-urile transmise din România catre numerele de telefon din Marea Britanie, pâna, cel puțin, la 31 decembrie 2020. Acordul privind retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeana (Acordul Brexit) prevede o perioada de tranziție pâna la finalul anului, în care cele mai multe dintre reglementarile europene continua sa se aplice în relațiile dintre cele doua parți. Negocierile ulterioare dintre Uniunea Europeana și Marea Britanie vor stabili ce se întâmpla dupa 31 decembrie 2020.”

Brexit nu va readuce roaming-ul pentru clientii din Uniunea Europeana, iar daca lucrurile nu se schimba pana la 1 ianuarie 2021, atunci situatia de acum va ramane la fel pentru toata lumea in continuare. Vodafone si Three UK au confirmat ca nu vor sa reintroduca tarifele de roaming chiar si dupa Brexit, iar desi EE si O2 n-au comentat situatia, in trecut au indicat ca nu ar fi dornice sa reintroduca acest sistem care aduce costuri excesive pentru clienti.

Brexit a fost vazut de multa lume ca o mare problema, insa in realitate ar puatea fi o situatie chiar foarte putin schimbata din multe puncte de vedere, ceea ce nu poate decat sa ne bucure pe toti.