Orange: Lovitura DURA Aplicata Huawei, Decizia RADICALA Luata

Orange a luat o decizie radicala care a luat prin surprindere toata Europa, iata ce nimeni nu credea ca va face operatorul de telecomunicatii in 2020.

orange europa

Orange a luat o decizie radicala la care absolut nimeni nu se astepta avand in vedere pozitia pe care a avut-o compania in ultima vreme, iar asta spune foarte multe despre viitorul sau in Europa. Mai exact, dupa ce presedintele grupului Orange, Stephane Richard, a sustinut compania Huawei si permiterea ei de a furniza echipamente 5G pentru operatorii de telefonie mobila din Europa, iata ca in Franta grupul a luat decizia de a colabora cu Nokia si Ericsson.

Orange foloseste deja echipamente de la Nokia si Ericsson pentru retelele sale din Franta, iar decizia de a nu folosi echipamente de la Huawei si pentru retelele 5G vine dupa ce Uniunea Europeana si-a anuntat pozitia. Chiar daca Uniunea Europeana le da libertatea tarilor de a permite folosirea echipamentelor Huawei in retelele 5G din tara, in Franta lucrurile nu sunt chiar atat de simple, asa ca acolo Orange a decis sa utilizeze echipamentele altora.

Orange: RADICALA Decizie ce a Luat prin SURPRINDERE Europa

Orange a fost fortata sa ia decizia si pentru ca autoritatile din Franta inca nu si-au stablit pozitia vis-a-vis de cei de la Huawei, si exista temerea ca vor fi interzise echipamentele chinezilor dupa ce retelele vor fi lansate. Asta ar fi obligat Orange sa isi schimbe echipamentele dupa ce a creat retelele 5G, iar situatia s-ar fi complicat foarte mult pentru operator, insa solutia cea mai simpla a fost sa renunte complet la colaborarea cu cei de la Huawei.

“Orange, France’s biggest telecoms company, said it had chosen Nokia and Ericsson to deploy its 5G network in mainland France, as China’s Huawei faces intense political scrutiny in Europe. For Orange France, it was the easiest solution. The general fear in the French telecoms industry is that the authorities actually want to ban Huawei but will not say it publicly.”

Orange, la fel ca restul operatorilor din Franta, asteapta ca serviciile care se ocupa de securitatea cibernetica a tarii sa spuna daca echipamentele Huawei sunt periculoase, sau nu, dar asta nu va schimba decizia lor privind retelele 5G. Decizia pe care cei de la Orange au luat-o pentru Franta este una foarte interesanta care ar putea avea efecte inclusiv in Romania, unde SUA vrea deasemenea ca Huawei sa nu aiba echipamentele folosite in retelele 5G.

Orange ar putea anunta si in Romania ca nu va folosi echipamente de la Huawei inainte ca autoritatile sa-si anunte pozitia finala vis-a-vis de pericolul pe care-l reprezinta aceste produse, sau nu.