Windows 10: Anuntul URIAS pe care il ASTEPTA mai TOATA Lumea

Windows 10 are parte de un anunt urias care a fost asteptat de cativa ani buni de catre utilizatorii de calculatoare, iata ce va fi oferit pentru toata lumea.

Windows 10 optional features

Windows 10 are astazi parte de un anunt extrem de interesant pe care foarte multa lume il astepta de cativa ani buni, el venind intr-un final, destul de tarziu, dar e bine totusi ca Microsoft il face pentru utilizatorii de PC-uri. Vorbim despre o schimbare foarte mare pentru Windows 10 care le va permite tuturor utilizatorilor de calculatoare sa stearga din sistemul de operare unele dintre aplicatiile pe care cei de la Microsoft le-au creat.

Windows 10 va avea posibilitatea de a dezinstala aplicatiile Notepad, Paint si Wordpad, compania Microsoft urmand a oferi aceasta optiune dupa ani de zile in care a refuzat sa le permita clientilor sai sa faca acest lucru pe PC-uri. Aceste aplicatii sunt considerate a fi “de sistem” in Windows 10, astfel ca dezinstalarea lor este in mod normal imposibila, insa Microsoft pare intr-un final sa asculte de cererile utilizatorilor si sa le ofere ceea ce asteptau de mult.

Windows 10: Anuntul URIAS pe care il ASTEPTA mai TOATA Lumea

Windows 10 aplicatii optional features

Windows 10 are aceasta functionalitate implementata incepand cu versiunea 19551 a sistemului de operare, in Control Panel urmand a fi disponibila o noua sectiune numita “Optional Features”, ea permitand totul. E posibil ca acolo sa fie implementate in viitor de catre cei de la Microsoft si alte functii care sa permita stergerea altor aplicatii din Windows 10 de catre utilizatori, insa desigur ca totul depinde de strategia celor de la Microsoft.

Windows 10 urmeaza sa aiba aplicatiile Paint si Wordpad oferite ca optionale incepand cu actualizarea care va fi lansata in primavara acestui an, astfel ca era de asteptat ca ele sa si poata fi dezinstalate. Dezinstalarea Paint, Wordpad si Notepad va necesita o repornire a calculatoarelor pe care este instalat Windows 10, iar dupa eliminare ele ar trebui sa poata fi descarcate din Windows Store, acolo unde ar trebui sa fie oferite ca instalari optionale.

Windows 10 a refuzat timp de ani si ani de zile sa ofere asemenea functii dorite de catre toti utilizatorii, dar iata ca intr-un final avem parte si de vesti bune in ceea ce priveste disponibilitatea lor.