Apple: AMENDA MARE in Europa pentru ca ti-a INCETINIT iPhone-ul

Apple a primit prima amenda dupa ce a decis sa incetineasca telefoanele iPhone fara sa-i anunte pe clienti, iata cat va plati compania americana.

apple amenda incetinit iphone

Apple a avut aplicata impotriva sa prima amenda dupa ce s-a descoperit acum aproximtiv doi ani de zile ca incetinea telefoanele iPhone ale clientilor fara sa le spuna ca face acest lucru. Apple a luat in mod unilateral decizia de a face acest lucru dupa ce a descoperit ca bateriile uzate ale telefoanelor pot genera inchiderea subita a acestora in conditii de folosire la temperaturi scazute, insa nu a anuntat pe absolut nimeni despre decizia pe care a luat-o atunci.

Apple a fost anchetata in Franta timp de aproape 2 ani din cauza acestei decizii, iar acum autoritatile au decis sa aplice o amenda de 25 de milioane de euro companiei americane pentru decizia sa. Autoritatile din Franta au decis ca Apple si-a inselat consumatorii cand a decis in mod intentionat sa reduca performantele telefoanelor printr-o actualizare software fara sa ii atentioneze in legatura cu schimbarile pe care le-a impus pentru toata lumea.

Apple: AMENDA MARE in Europa pentru ca ti-a INCETINIT iPhone-ul

Apple a primit amenda de 25 de milioane de euro dupa ce institutia aflata in subordinea ministerului economiei s-a coordonat cu patchetul din Paris pentru a stabili suma, americanii fiind de acord sa o plateasca. Apple a lansat in cursul anului 2017 actualizarile care au adus reducerea performantelor telefoanelor iPhone pentru toti consumatorii cu baterii uzate, insa ele au fost descoperite abia pe finalul anului, americanii recunoscandu-le in 2018.

“În urma unei investigații a Direcției Generale pentru Concurență, Consum și Supresiunea Fraudei (DGCCRF) și după acordul procurorului din Paris, grupul Apple a acceptat să plătească o amendă de 25 M € în contextul unei tranzacții penale. Confiscată la 5 ianuarie 2018 de Parchetul de la Paris pentru a investiga plângerea unei asociații împotriva Apple, DGCCRF a arătat că proprietarii ‌iPhone‌ nu au fost informați că actualizările sistemului de operare iOS (10.2.1 și 11.2) instalate erau probabil să încetinească funcționarea dispozitivului lor.”

Apple a recunoscut ca a gresit prin implementarea acestei masuri in mod unilateral, iar abia apoi autoritatile din Franta au decis sa deschida o investigatie impotriva sa pentru a vedea ce se intampla. Dupa 2 ani de verificari si ancheta, amenda a fost hotarata impotriva celor de la Apple, iar desigur ca americanii o vor plati, pentru ca au facut mult mai multi bani de pe urma modificarilor impuse pentru telefoanele iPhone din intreaga lume.

Apple are aici parte de prima amenda din cauza acestui gest care a suparat foarte multi fani, dar ar putea fi doar un inceput, deoarece si alte tari europene ar putea deschide anchete care ar putea rezulta in decizii similare.