Huawei: Planul INCREDIBIL al SUA pentru a o ATACA in 2020

Huawei este vizata de un plan incredibil anuntat de catre procurorul general al SUA, iata ce a anuntat acesta pentru a combate compania chinezeasca.

Huawei procuror general

Huawei este tinta unui nou atac al SUA care nu prea pare sa fie multumita de decizia Comisiei Europene de a nu interzice in totalitate echipamentele 5G ale companiei chinezest, astfel ca acum cauta noi metode de a o ataca. Mai exact, procurorul general al SUA, William Barr, a sugerat ca marile companii IT si telecom din SUA sa cumpere actiuni la Nokia si Ericsson pentru a le forta sa dezvolte produse mult mai competitive cu cele pe care le vinde acum Huawei.

Huawei are produse nu doar ieftine, dar si cu performante foarte bune, cei de la Nokia fiind eliminati de Telekom din lista lor de furnizori pentru ca nu aveau echipamente care sa ofere performante la fel de bune precum cele de la chinezi. Acum procurorul general al SUA ar vrea ca marile companii americane din sectorul IT sa cumpere suficient de multe actiuni ale Nokia si Ericsson astfel incat sa devina actionari majoritari si sa controleze proiectele pentru dezvoltarea de produse noi.

Huawei: Planul INCREDIBIL al SUA pentru a o ATACA in 2020

Huawei ar avea dificultati serioase in a ramane lider pe piata echipamentelor de telecomunicatii daca Nokia si Ericsson ar avea finantarile necesare pentru a dezvolta echipamente de telecomunicatii mult mai competitive. Barr sugereaza ca SUA ar trebui sa se alieze cu aceste companii impotriva celor de la Huawei, si totul pentru ca operatorii de telecomunicatii din SUA sa poata cumpara echipamente sigure de la producatorii europeni, si nu de la chinezi.

“Unii propun că aceste preocupări ar putea fi îndeplinite de către Statele Unite alinierea la Nokia și / sau Ericsson prin proprietatea americană a unei pachete de control, direct sau printr-un consorțiu de companii private americane și aliate. Punand la bataie marea noastră piață și puterea financiara în spatele uneia sau ambelor firme ar face un concurent mai formidabil și ar elimina îngrijorarea cu privire la puterea sa.”

Huawei a fost ajutata foarte mult de catre guvernul chinezi cu subventii si investitii, acesta fiind unul dintre motivele din cauza caruia poate vinde echipamentele de telecomunicatii la preturi mai mici decat ale Nokia si Ericsson. Acum SUA sugereaza ceva similar pentru sustinerea acestor competitori in detrimentul celor de la Huawei, dar desigur ca un plan de acest gen ar fi foarte greu de pus in aplicare, desi cu Donald Trump in spate, are sanse de a se realiza.

Huawei s-a oferit, in mod interesant, la un moment dat sa le ofere unor companii americane tehnologiile folosite pentru echipamentele de telecomunicatii 5G pentru ca ele sa creeze produse competitoare, dar americanii n-au prea vrut asta.