Hackerii iti pot SPARGE Calculatorul in baza Luminozitatii Monitorului

Un grup de cercetatori a descoperit faptul ca luminozitatea monitoarelor calculatoarelor poate ajuta la spargerea acestora de catre hackeri, ceea ce vine ca o surpriza majora pentru utilizatorii de PC-uri din intreaga lume acum.

Cercetatorii au reusit sa fure date din calculatoare care nu erau conectate la internet, acestea fiind considerate cele mai sigure, iar asta pentru ca nu exista, in mod logic, vreo metoda de a le compromite prin internet.

Cercetatorii au folosit un software special, care a fost instalat in calculator printr-un stick USB, deci victima trebuie pacalita sa faca asta intai, iar acel software modifica driverul monitorului LCD pentru a modifica in mod imperceptibil valorile culorilor RGB ale acestuia.

Ceea ce emitea apoi ecranul LCD putea fi inregistrat cu o camera, chiar si camere de securitate sparte de la distanta, pentru a detecta anumite date care erau introduse in calculator de catre victima acestui tip de hack.

“Cercetătorii au găsit o modalitate de a fura date de la calculatoarele „cu goluri de aer” (adică nicio modalitate de conectare la alte dispozitive) folosind luminozitatea unui ecran LCD. Abordarea are o modificare imperceptibilă a releului computerului compromis în valorile de culoare RGB ale LCD-ului pe care un dispozitiv echipat cu aparat de fotografiat le poate detecta. Teoretic ai putea păcăli pe cineva să încarce malware pe sistemul țintă printr-o unitate USB și să folosești camere de securitate deturnate în apropiere pentru a transmite informațiile respective.”

Puteti vedea in clipul video de mai sus cam cum a fost gandit totul, metoda fiind una complexa, si greu de realizat in public, dar chiar si asa, in cazurile in car merita efortul, iata ca exista metode de a sparge si calculatoarele care nu sunt conectate la internet.