Apple Watch a Salvat Viata unui Tanar Elev din SUA

Apple Watch salvat viata tanar

Apple Watch a salvat vata unui tanar elev din SUA, care a fost atentionat de ceasul inteligent al celor de la Apple in legatura cu un ritm cardiac neobisnuit de mare, desi in momentul in care a fost inregistrat, el nu facea nimic neobisnuit.

Apple Watch i-a spus ca are inregistreaza 190 de batai pe minut, desi tanarul nu efectua vreo activitate fizica, el trimitandu-i mamei sale o captura de ecran prin care ii arata ceea ce a afisat ceasul sau inteligent in urma monitorizarii.

Apple Watch a fost totusi motivul pentru care baiatul a avut descoperita o problema grava la inima, medicii descoperind ca sufera de tahicardie supraventriculara, aceasta necesitand o operatie de 8 ore pentru corectare.

Apple Watch a reusit sa descopere problema cu ritmul cardiac neregulat multumita functiei sale care permite monitorizarea constanta a batailor inimii, dar si a celei care permite efectuarea de electrocardiograme, iar in unele cazuri, functiile pot chiar sa si salveze vieti.

“Skylar stătea în clasă, când a primit o notificare alarmantă la Apple Watch, în vârstă de două săptămâni. Skylar a spus că a știut imediat că ceva este oprit. Skylar a fost diagnosticat a doua zi la copii OU cu tahicardie supraventriculară sau SVT. Skylar a suferit o ablație cardiacă. A fost o intervenție chirurgicală de șapte și jumătate pentru a ajuta la remedierea ritmului inimii sale.”