Dacia Duster: OFICIAL, Masina ELECTRICA cu LANSAREA Anuntata

Dacia Duster este asteptata ca prima masina electrica a producatorului roman, iata ce anunt oficial a facut privind lansarea, si in ce an e asteptata.

Dacia Duster urban

Dacia Duster a fost vazuta de catre multi ca urmand a fi gama de modele in care Dacia va lansa si prima masina electrica pentru clientii din toata lumea, dar in realitate se pare ca lucrurile nu stau asa. Dacia Duster nu e gama de masini in care Dacia va lansa prima sa masina electrica, iar asta deoarece Dacia Urban City car, asa cum e cunoscut acum modelul, urmeaza sa fie o versiune usor diferita, potrivita pentru orase, nu pentru teren accidentat.

Dacia Duster a fost vazuta ca urmand a avea o versiune electrica lansata de catre Dacia si pentru ca am vazut acum un an de zile un model electric testat de catre producatorul de la Pitesti undeva prin nordul Europei. N-ar fi exclus ca acest Dacia Urban City car sa fie de fapt un Dacia Duster modificat serios, dar in momentul de fata Renault a publicat imaginea de mai jos care confirma doar ca masina va fi anuntata in 2021, si ar putea fi lansata in 2022.

Dacia Duster: OFICIAL, Masina ELECTRICA cu LANSAREA Anuntata

Dacia Duster: OFICIAL, Masina ELECTRICA cu LANSAREA Anuntata

Dacia Duster in versiune electrica ar fi fost ceva ce multi si-ar fi dorit sa cumpere, insa e posibil ca aceasta Dacia Urban City car sa fie de fapt o combinatie intre un Duster si un Sandero. Deocamdata nimeni nu stie foarte clar cum ar trebui sa arate prima masina electrica a Dacia, nici de ce a fost testat un Dacia Duster electric in 2019, dar e posibil sa existe o stransa legatura intre planurile producatorului si prima sa masina electrica pentru clienti.

Dacia Duster a fost lansata recent intr-o versiune cu motor dual, pe benzina si GPL, iar aceasta costa 15.000 de euro, deci este de asteptat ca prima versiune electrica sa fie substantial mai scumpa cand va fi lansata. Nu se stie deocamdata ce pret ar putea avea, dar Dacia va incerca cu siguranta sa nu puna masina in vanzare la un pret foarte mare, deci daca un Dacia Duster pe GPL e 15.000 de euro, e posibil ca masina electrica sa coste pana  in 20.000 de euro.

Dacia Duster va fi mai mult ca sigur lansata si intr-o versiune electrica la un moment dat de catre cei de la Dacia, si n-ar fi total surprinzator ca modelul tinut ascuns sa fie un SUV.