Dacia Electrica: VISUL Romanilor se Transforma in REALITATE

Dacia electrica este visul multor romani, iar in mod oficial ea a fost confirmata de catre cei de la Renault, iata cand va fi lansata pentru toti clientii.

Dacia electrica

Dacia electrica, visul multor fani ai Dacia, se va transforma in realitate, iar asta deoarece primul model 100% electric al producatorului roman a fost anuntat in mod oficial, desi deocamdata nu se stie ce nume va avea. Prima Dacia electrica este cunoscuta in momentul de fata doar cu numele Dacia Urban City Car, iar asta pentru ca denumirea e folosita intr-o prezentare care detaliaza planul Renault privind lansarile de masini noi in cursul urmatorilor ani.

Dacia electrica nu va fi un model actual, iar platforma ar putea fi bazata pe unul dintre modelele electrice ale celor de la Renault, in contrast cu ceea ce credea foarte multa lume. Desi am vazut o Dacia Duster electrica testata in primavara anului trecut de catre producatorul de la Pitesti, se pare ca prima Dacia electrica va fi o cu totul alta masina, dar acesta nu este in mod neaparat un lucru rau, mai ales ca se anunta a fi o masina foarte interesanta.

Dacia Electrica: VISUL Romanilor se Transforma in REALITATE

Dacia electrica vis romani

Dacia electrica ar putea fi mai scumpa decat actualele modele cu motoare duale, pe benzina si GPL, iar asta pentru ca vorbim despre tehnologii care sunt cu mult diferite, bateriile din masini fiind foarte scumpe. Cei de la Renault vor recicla unele dintre tehnologiile folosite in primele lor modele de masini electrice pentru a putea lansa o Dacia electrica, astfel ca ramane sa vedem cam ce fel de surprize au ei pregatite pentru clientii din intreaga lume.

Dacia electrica ar putea avea un pret de pornire situat intre 15.000 – 20.000 de euro, iar asta si in baza faptului ca primele modele Dacia cu motoare duale au preturi de peste 10.000 de euro acum. Detalii clare cu privire la primul model de Dacia electrica nu sunt cunoscute, iar lansarea masinii ar putea avea loc in 2021, 2022, deci exista suficient timp pentru a vedea si imagini spion cu masina in timp ce este testata inainte de a fi pusa in vanzare.

Dacia electrica este un vis al multor roman, insa asteptarile trebuie sa fie foarte temperate deoarece, in final, vorbim despre o masina ieftina care nu poate veni cu foarte multe inovatii al un pret mic.