DACIA Electrica: OFICIAL LANSAREA Anuntata, Iata CAT COSTA

DACIA electrica a fost oficial anuntata pentru lansare de catre Dacia, iata cand va fi dezvaluita masina, si cat va costa dupa ce va fi pusa in vanzare.

DACIA Electrica lansare

DACIA electrica nu mai este vis, a devenit realitate, iar asta pentru ca Dacia a anuntat in mod oficial lansarea primului sau model care va fi 100% electric, dar si ca va fi cel mai accesibil din istorie. Primul model de DACIA electrica va fi prezentat pe 3 martie in cadrul salonului auto de la Geneva, cei de la Dacia luand foarte multa lume prin surprindere cu anuntul de ieri care a venit ca o veste grozava pentru toti romanii care sunt dornici sa cumpere un asemenea model.

DACIA electrica va fi prezentata pe 3 martie la Geneva, dar vanzarile nu vor incepe atunci, Dacia anuntand ca e posibil ca masina sa fie lansata undeva prin 2021 cel mai devreme, deci asteptarea va fi lunga. Totusi, asteptarea va merita, ar asta pentru ca DACIA electrica ar urma sa coste undeva pe la 15.000 de euro, un pret extrem de mic pentru o masina 100% electica, el putand deveni si mai mic cu subventiile de la stat, care ajung pana la 10.000 de euro.

DACIA Electrica: OFICIAL LANSAREA Anuntata, Iata CAT COSTA

DACIA electrica ar urma sa fie o versiune modificata a Sandero Stepway, sau cel putin asta asteapta toata lumea de la ceea ce urmeaza sa prezinte Dacia pe 3 martie pentru lumea intreaga la Geneva. Pe partea de specificatii nu e nimic oficial, dar asteptarile sunt ca prima DACIA electrica sa aiba un motor electric de 80 de cai, cu o baterie care are capacitate de 35 kWh, aceasta putand fi incarcata la statii de 22 kW sau 50 kW, deci nu va dura putin incarcarea.

“Dacia deschide un nou capitol al evoluției sale, abordând segmentul vehiculelor electrice! Standul mărcii va expune astfel, în premieră, un show-car 100% electric. O revoluție în gama Dacia, care profită de experiența de peste 10 ani a Grupului Renault în domeniul mobilității electrice.”

DACIA electrica nu va fi o masina puternica, si nu va avea o autonomie prea mare, asteptarile fiind ca ea sa nu depaseasca cu foarte mult 200 km, dar asta in conditii ideale, pentru in realitate vor fi mult mai mici. DACIA electrica este gandita ca o masina 100% electrica, de oras, care sa coste si foarte putin, ea fiind acum dezvoltata cu numele de cod Dacia Urban City Car, deci nu va asteptati sa existe foarte multe surprize care nu exista la alte masini, ba din contra.

DACIA electrica este asteptata de foarte multi romani, si pe buna dreptate, insa asteptarile trebuie sa fie limitate deoarece scopul sau e de a face masinile electrice accesibile si nimic mai mult.