Orange: Decizia Neobisnuita din Europa ce a SURPRINS Lumea

Orange a luat o decizie neobisnuita in Europa, reusind sa surprinda destul de multa lume cu strategia pe care a ales sa o foloseasca pe continent acum.

Orange zte

Orange a luat o decizie neobisnuita pentru grupul de telecomunicatii din Europa, iar asta pentru ca pana in momentul de fata s-a concentrat pe o cu totul alta strategie pe acest continent. Mai exact, cei de la Orange au luat decizia de a transforma ZTE in partener 5G pentru Spania, separat de Huawei si Ericsson, iar decizia surprinde pentru ca initial trebuia sa se foloseasca doar echipamentele celor din urma, insa decizia a fost modificata, fara explicatii clare.

Orange a fost in toamna anului trecut in centrul unor informatii “pe surse” care anuntau ca Huawei si Ericsson nu vor furniza singure echipamentele 5G pentru Spania, si ca ZTE va colabora deasemenea acolo. Acum Orange a anuntat in mod oficial faptul ca ZTE va furniza echipamente pentru reteaua sa 5G din Spania, preluand un procent din ceea ce trebuia sa vina de la Ericsson, care initial a primit contract pentru 60% din totalul de echipamente necesare.

Orange: Decizia Neobisnuita din Europa ce a SURPRINS Lumea

Orange a luat decizia de a colabora cu Huawei si ZTE in conditiile in care SUA pune presiune tot mai mare pe tarile europene sa renunte la prima compania chinezeasca, dar grupul francez a ales sa colaboreze cu ambele. Decizia este si mai neobisnuita din moment ce Comisia Europeana a publicat recomandari pentru a limita utilizarea echipamentelor Huawei in retelele 5G de pe continent, iar Orange a ales sa mai aduca o companie considerata nesigura.

Orange, din cate stiu eu, este singurul grup de telecomunicatii care a ales sa foloseasca echipamente ZTE pentru retelele de pe continent, Huawei avand deja echipamente folosite in diverse tari, inclusiv Romania. Decizia celor de la Orange este una care ar putea da curajul altor operatori sa foloseasca inclusiv ZTE pentru retelele 5G, dar ar putea fi una foarte proasta daca guvernul spaniol va decide sa interzica echipamentele ambelor companii.

Orange are o retea 5G in Romania in momentul de fata, extinzand incet acoperirea in tara, dar detalii despre combinatia de echipamente folosite, si procentele din fiecare, n-au fost deocamdata oferite.