Coronavirus Romania: informare DSU privind situatia din 5 martie

Coronavirus Romania informare 5 martie

Coronavirus a mai infectat o persoana in Romania in cursul acestei saptamani, ajungandu-se la 7 cazuri de pesoane care au fost detectate ca fiind purtatori ai virusului, cea mai recenta persoana fiind o tanara din Timisoara care este colega de clasa cu tanarul care a fost confirmat ca fiind cazul 6.

3 dintre cele 7 persoane infectate pana acum in Romania cu Coronavirus au fost declarate vindecate, restul ramanand in spital sub supravegherea medicilor, iar daca dupa doua teste vor avea rezultate negative, atunci ele vor fi declarate vindecate, si vor putea parasi spitalele in care sunt tinute.

Coronavirus tine in izolare la domiciliu in Romania 12158 de persoane, cu aproape 400 mai multe decat la ultima informare, ieri la 16:00, si dupa cum v-am mai spus, numarul acestora va creste, dar parte buna este ca numarul de persoane aflate in carantina institutionalizata a scazut la 21.

Izolarea la domiciliu impusa de catre autoritati pentru persoanele care sunt suspecte ca ar fi intrat in contact cu cineva care are Coronavirus, sau vin dintr-o zona cu multe infectari, trebuie respectata, altfel se risca infectarea altor persoane, asa cum s-a intamplat deja la Timisoara cu 3 dintre pacienti.

BULETIN DE PRESĂ6 Martie 2020, ora 11.00 Până astăzi, 6 martie, la nivel național au fost confirmate 7 cazuri de…

Publicată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă pe Vineri, 6 martie 2020

Coronavirus continua sa infecteze romani pe teritoriul Romaniei, iar ultimele doua infectari au la baza contactul de pe teritoriul tarii, deci nu e vorba despre persoane care au venit din Italia, asa ca e foarte importanta respectarea recomandarilor autoritatilor din Romania.