Coronavirus Romania: zborurile din si spre Italia anulate (VIDEO)

Publicată de Ministerul Sănătăţii – România pe Duminică, 8 martie 2020

Coronavirus aduce un nou set de masuri de urgenta in Romania, autoritatile luand decizia de a anula toate zborurile aeriene care vin din Italia, sau pleaca spre Italia, restrictiile urmand a intra in vigoare incepand de astazi, la ora 12:00.

Masurile acestea vin la aproape 12 ore dupa ce s-a anuntat oficial ca orice fel de adunari la care ar trebui sa fie prezente peste 1000 de persoane sunt interzise, iar cele cu mai putin de 1000 de persoane trebuie autorizate de catre autoritatile locale.

Interdictia de zbor pentru si din Italia se aplica intre 9 si 23 martie, insa desigur ca ar putea fi extinsa daca in aceasta perioada raspandirea Coronavirus nu este atentuata, asa ca nu trebuie sa va ganditi 100% sigur ca dupa acea data lucrurile vor reveni la normal.

Masurile impuse pentru zborurile aeriene sunt doar inceputul, cei de la MAI lucrand la masuri speciale pentru transportul terestru, insa deocamdata nu se stie cum anume ar putea ei opri transportul de persoane din Italia spre Romania, dar vor incerca sa descopere masinile care aduc oameni de acolo.

Astazi MAI va discuta si despre posibila inchidere a scolilor pentru o perioada de 14 zile, o sedinta urmand a avea loc la ora 16:00, deci dupa-amiaza vom afla mai multe informatii vis-a-vis de planurile autoritatilor romane.