Coronavirus Romania: anunt privind situatia din 10 martie 2020

Coronavirus Romania situatie 10 martie

Coronavirus a adus in Romania masuri fara precedent dupa caderea comunismului, autoritatile luand decizia de a suspenda toate zborurile aeriene, dar si transportul rutier si feroviar cu Italia pentru a reduce raspandirea COVID-19 in tara noastra.

Aseara primul-ministru Ludovic Orban a anuntat deasemenea si o suspendare a cursurilor in toate institutiile de invatamant preuniversitar intre 11 si 21 martie, cu posibilitate de prelungire in functie de felul in care va evolua situatia in urmatoarea saptamana.

In momentul de fata in Romania exista 17 persoane infectate de noul Coronavirus, doua cazuri noi fiind confirmate ieri, dintre acestea 5 fiind declarate vindecate de catre autoritati, 52 fiind in carantina, cifra dublandu-se in comparatie cu cea de zilele trecute.

Coronavirus tine in izolare la domiciliu 11235 de persoane, cu aproximativ 1000 mai putine decat ieri, iar asta pentru ca masurile de siguranta incep sa expire pentru unele persoane, ceea ce este o veste foarte buna, deoarece ele nu sunt infectate.

BULETIN DE PRESĂ10 Martie 2020, ora 10.00 În urma ședinței Comitetului Național pentru Situații Speciale de…

Publicată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă pe Marţi, 10 martie 2020

Coronavirus este principala atentie a autoritatilor in momentul de fata, mai ales ca toata Italia a fost pusa in carantina de catre autoritati, deci teoretic ar trebui sa vedem si o crestere foarte mare a numarului de oameni pusi in carantina de catre autoritatile din Romania.