UPDATE: Coronavirus Romania: Cazul 38 anuntat de catre autoritati

Coronavirus caz 30

UPDATE 8: Inca un caz de infectare cu Coronavirus a fost confirmat, o femeie in varsta de 54 de ani fiind cel mai recent caz, ea fiind infectata tot de catre fostul politist care si-a infectat familia.


UPDATE 7: Cazul 37 a fost anuntat de catre autoritatile din Romania, si este vorba despre o persoana din Bucuresti care are varsta de 47 de ani, si care a calatorit in Stuttgart in perioada 26 februarie – 02 martie.

“Caz 37. Barbat, 47 de ani, din București, a călătorit la Stuttgart între 26.02-02.03.2020, prezintă simptome pe 06.03.2020, este internat la V. Babeș.”


UPDATE 6: Cazul 36 este o persoana din Bucuresti in varsta de 56 de ani care a calatorit in Israel in perioada 22 – 29 februarie, aceasta fiind a 7-a persoana confirmata astazi ca fiind infectata de Coronavirus.

“Caz pozitiv numărul 36. Bărbat din București, 56 ani, a călătorit în Israel în perioada 22-29 februarie 2020, ieri noapte a prezentat simptome, starea de sănătate s – a agravat, internat în ATI la Spitalul V. Babes.”


UPDATE 5: Primul caz de infectare cu Coronavirus in Caras – Severn este un barbat de 27 de ani din Resita care ar fi angajat al Dedeman, dar compania nu a confirmat in mod oficial acest lucru, nici cei de la DSP.

“Un bărbat de 27 de ani din Reșița este primul pacient cu rezultat pozitiv la coronavirus, din Caraș-Severin. El s-a prezentat la UPU Reșița cu simptome oarecum atipice dar a fost izolat aici și i s-au recoltat probe care au fost trimise la Spitalul ”Victor Babeș” din Timișoara. Primul set de analize a avut un rezultat neconcludent dar un al doilea set a ieșit pozitiv. De menționat că nu a călătorit în ultima vreme în Italia sau altă țară afectată de coronavirus. În această seară – 10.03.2020 – va fi transportat cu izoleta la Timișoara, unde va fi internat, la Spitalul ”Victor Babeș”. Imediat va începe o anchetă epidemiologică a contacților. Soția pacientului este în acest moment izolată la domiciliu, conform protocolului din aceste situații și este asimptomatică.”


UPDATE 4: Cazurile 34 si 35 de infectare au fost confirmate, acestea fiind un barbat in varsta de 55 de ani care a fost infectat de catre fostul politist care si-a infectat familia, plus inca o femeie de 53 de ani din Covasna, venita in Romania pe 8 martie.

“Încă trei cazuri confirmate cu noul coronavirus, numărul cazurilor ajungând la nivel național la 35.

Este vorba despre:

  • Bărbat, 55 ani, București, contact cu pacientul din Gerota, asimptomatic
  • Bărbat, 31 ani, București, aflat în autoizolare
  • Femeie, 53 ani, Covasna, sosită de 08.03 2020 din Italia, aflată în autoizolare”

UPDATE 3: Cazul 33 de infectare cu noul Coronavirus a fost confirmat de catre autoritati pentru un pacient de la Spitalul Universitar din Bucuresti.

Barbatul s-a intors recent din Israel, si a fost dus la spital cu probleme respiratorii in cursul noptii trecute.


UPDATE 2: Cazul 32 a fost confirmat la un barbat, tot din Iasi, insa acesta s-a intors din Varsovia, Polonia, deci o noua tara care prezinta un potential pericol pentru Romania.

Barbatul in varsta de 38 de ani era in autoizolare la domiciliu din data de 9 martie.

“A fost confirmat cel de – al 32 lea caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Este vorba de un bărbat în vârstă de 38 ani din Iasi, contact cu un caz confirmat în Varșovia, era în autoizolare din data de 9.03.2020.”


UPDATE: Cazul 31 a fost confirmat pentru un barbat din Iasi care s-a intors la inceputul acestei luni din Venetia, el fiind internat local de catre autoritati.

Barbatul a intrat pe 2 martie in Romania, dar aparent intre 4 martie si 10 martie a avut unele simptome, el fiind internat abia ieri de catre autoritati la spitalul de Boli Infectioase.


Coronavirus a infectat o a 30-a persoana din Romania, femeia fiind un medic din Bucuresti, iar infectarea vine de la barbatul fost politist, angajat al ADP Sector 4, care a infectat alte 4 persoane inaintea ei, ei calatorind in Israel in data de 26 februarie.

Acelasi barbat si-a infectat fiul, pe sotia insarcinata a acestuia, dar si pe nepotul in varsta de 3 ani, toti fiind confirmati ca pozitivi cu Coronavirus, o alta femeie, separat de cea de azi, fiind deasemenea confirmata ca infectata dupa ce a intrat in contact cu el.

Acesta este primul medic din Romania care este infectat cu Coronavirus de catre un pacient pe care l-a consultat, si deocamdata nu se stie daca femeia s-a protejat cand l-a consultat, avand in vedere ca diversi jurnalisti au spus ca initial el nu a spus ca a calatorit intr-o tara cu infectari.

Din cauza aceluiasi barbat este carantinat tot spitalul Gerota, al MAI, toata lumea aflata acolo fiind blocata in interior timp de 14 zile, iar acest medic e prima persoana din interior confirmata ca infectata, dar ar putea fi vorba si despre altele.

“Un caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus a fost înregistrat în această dimineață, al 30 – lea caz la nivel național. Este vorba de o femeie, 43 ani, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota.”