Coronavirus Romania: Anunturile foarte Importante de la DSU, MS

Coronavirus Romania acasa contact

Coronavirus ne aduce zilnic mesaje importante de la Departamentul pentru Situatii de Urgenta si Ministerul Sanatatii, insa niciodata nu e rau sa vezi iar ce ar trebui sa faci, mai ales ca exemplele de la nivel inalt nu sunt tocmai pozitive.

Ministerul Sanatatii si Departamentul pentru Situatii de Urgenta au explicat doua situatii extrem de importante care pot reduce riscul infectarii cu noul Coronavirus, in special in aceasta perioada in care scolile si universitatile sunt inchise, iar tot mai multa lume munceste de acasa.

Coronavirus Romania acasa contact stai acasa

“Reducerea contactului între persoane (distanţarea socială) este una din cele mai importante măsuri pe care fiecare dintre noi le poate lua în această perioadă. Evităm zonele aglomerate, păstrăm cel puțin 1 metru și jumătate distanță (cât doi pași mari) în locurile publice față de persoanele din jur, evităm mijloacele de transport în comun aglomerate și, dacă e posibil, lucrăm de acasă. Țările în care aceste măsuri sunt respectate reușesc să controleze mai repede epidemia de coronavirus.”

Coronavirus Romania contact

“Dovezile curente sugerează că noul coronavirus poate rămâne pe suprafețe din diferite materiale pentru ore și chiar zile. De aceea este recomandată ca măsură de precauție evitarea atingerii acelor suprafețe care vin în contact cu un număr mare de persoane. Dacă totuși facem asta, atunci trebuie să ne spălăm apoi imediat pe mâini.”