Coronavirus Romania: Mesajul Ministerului Sanatatii pentru cetateni

Coronavirus Romania lilieci

Coronavirus este din pacate sursa de foarte multe stiri false, dar si de teorii ale conspiratiei, asa cum le numeste Ministerul Sanatatii, iar mai jos face niste precizari cu privire la una dintre aceste teorii care a speriat destul de multe persoane din intreaga lume.

Ministerul Sanatatii vorbeste mai jos despre originea probabila a noului Coronavirus, iar asta pentru ca pana acum au aparut tot felul de informatii cu privire la ceea ce a dus la aparitia sa, si decat sa credeti minciunile de pe WhatsApp, sau Facebook, mai bine credeti autoritatile.

“Analiza genetică a coronavirusului arată că originea probabilă a acestuia este o specie de lilieci din China. Pangolinul (furnicarul) este gazda intermediară între lilieci și oameni. Nu există nici o altă teorie validă științific în legătură cu proveniența noului virus.

Există similarităţi între diverse componente structurale ale noului coronavirus și mai multe alte virusuri (inclusiv HIV). Dar aceste asemănări sunt obișnuite şi nu indică faptul că virusul ar fi fost creat în laborator.

Teoriile conspiraționiste dăunează sănătății! Igiena și precauția, nu.”

Coronavirus Romania origine animala lilieci