Apple: Amenda de 1.1 MILIARDE de Euro in Franta, iata DE CE

apple amenda 1.1 miliarde euro franta

Apple a fost amendata cu 1.1 miliard de euro in Franta, o suma uriasa, si a doua cea mai mare amenda primita in Europa de catre americani, totul in urma unei investigatii facute de catre autoritatile de acolo pentru practici neconcurentiale ale americanilor.

Apple ar fi obligat anumiti parteneri francezi sa semneze contracte care eliminau practic orice fel de concurenta din partea revanzatorilor independenti de produse ale sale, ar cei din Cupertino n-au fost singurii amendati de catre autoritati.

Apple a primit o amenda de 1.1 miliarde de euro, in timp ce Tech Data si Ingram Micro au primit amenzi de 62.9 milioane de euro si respectiv 76.1 milioane de euro pentru ca au participat la intregul proces de a distruge concurenta din Franta.

Apple si cele doua companii au semnat un acord prin care se obligau sa nu concureze intre ele si sa previna revanzatorii de produse Apple sa promoveze concurenta dintre ei, deci a fost distrus mediul concurential din Franta pentru vanzarea de produse Apple.

“Apple Inc. a fost amendată cu un record record de 1,1 miliarde de euro (1,2 miliarde de dolari) de către autoritățile de reglementare antitrust franceze pentru acorduri anticoncurențiale cu furnizorii care au zădărnicit vânzătorii independenți. Autoritatea franceză de concurență a amendat, de asemenea, două dintre angrosiștii Apple – Tech Data și Ingram Micro – 62,9 milioane de euro și 76,1 milioane de euro pentru participarea la bordurile de vânzări.”

Apple va ataca in mod sigur in instanta aceasta amenda, ea fiind una uriasa, si reprezentand profitul din Franta pentru cativa ani buni, deci in mod cert nu va renunta foarte usor la lupta pentru a scapa de plata amenzii usturatoare.