Ministerul Sanatatii: avertizarea importanta privind Coronavirus

Ministerul Sanatatii avertizare coronavirus avion

Ministerul Sanatatii este obligat astazi sa emita o noua avertizare importanta pentru cetatenii din Romania dupa ce unul infectat cu Coronavirus s-a urcat intr-un avion care zbura de la Madrid spre Bucuresti, si a spus autoritatilor ca e infectat abia cand a ajuns in Romania, avand si documente medicale de la autoritatile spaniole.

Romanul trebuia sa stea in izolare la domiciliu in Madrid pentru ca fost confirmat cu Coronavirus, dar a ales sa se urce intr-un avion cu alte 60 de persoane si sa vina in Romania, asa ca Ministerul Sanatatii trebuie sa ne spuna iar ca daca suntem infectati, trebuie sa stam acasa, sau in spital, si sa nu infectam alti oameni.

Ministerul Sanatatii avertizare coronavirus avion alerta

“Cele mai frecvente simptome ale infecției cu coronavirus sunt: febră, tuse uscată și oboseală. Alte simptome care pot apărea sunt: respirație dificilă, expectorație, roșu în gât.

În cazul în care manifestați simptome specifice infecției cu coronavirus este important să nu vă deplasați direct la medic sau la spital/urgență. Primul pas este să vă sunați medicul de familie și să solicitați sfaturi. În cazul în care acesta nu poate fi contactat, apelați Direcția de Sănătate Publică din județul dumneavoastră. În caz de urgență apelați 112.

În niciun caz nu vă urcați în avion.”