Posta Romana modifica programul din cauza Coronavirus

Posta Romana Coronavirus

Posta Romana a anuntat astazi modificari importante pentru orarul de functionare al ghiseelor postale sale din cauza Coronavirus, totul dupa ce s-a impus de la nivel guvernamental protejarea angajatilor din institutiile romane, dar si a restului cetatenilor.

“Compania Naţională Poşta Română, în colaborare cu autorităţile competente în domeniul situaţiilor de urgenţă, va implementa un pachet de măsuri de prevenire a răspândirii Covid-19, necesar protecţiei clienţilor şi salariaţilor în contextul epidemiologic actual.

Pentru a scurta timpul de aşteptare la ghişeele poştale, compania recomandă tuturor clienţilor accesarea serviciului online MyAWB, disponibil pe website-ul Poştei Române, care le va permite completarea rapidă a formularelor necesare, prin mijloace electronice (telefon, tabletă, laptop etc).

În acest fel, clienţii se pot prezenta la ghişeele poştale cu formularele precompletate anterior pe care le pot accesa de la adresa www.posta-romana.ro, secţiunea ‘Completează formulare’, de unde pot imprima şi confirmări de primire şi mandate poştale.

Mai mult, Poşta Română face apel la clienţi să folosească metoda de plată cu cardul bancar, de câte ori au posibilitatea, în oficiile poştale dotate cu POS-uri pentru a evita manevrarea bancnotelor.

Toate subunităţile poştale sunt sau vor fi dotate cu săpun, dezinfectanţi de mâini şi suprafeţe, măşti şi mănuşi, stocurile necesare urmând să fie reîmprospătate periodic, iar salariaţii vor fi instruiţi de către directorii de Oficii Judeţene de Poştă cu privire la modalitatea de utilizare a acestora şi aplicarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului Covid-19.

Dezinfectantul de mâini va fi pus şi la dispoziţia clienţilor companiei, în toate oficiile poştale, iar suprafeţele de lucru se vor igieniza cu dezinfectant de suprafeţe, o dată la 2 ore sau la nevoie”, este anunţul companiei. De asemenea, pe lângă măști și mănuși, cei care distribuie trimiterile și prestațiile sociale către beneficiarii aflați în izolare la domiciliu, vor avea și ochelari de protecție, iar îb mașina de distribuție va exista dezinfectant de mâini pe bază de alcool.

Mai mult decât atât, factorii poștali vor păstra distanța de 2 metri față de persoanele izolate și nu vor intra în locuința acestora. Informații privind modul de operare al companiei se poate face și prin call center la numărul de telefon,021.9393, dar și la adresa www.posta-romana.ro.”