Coronavirus: Israel Urmareste Cetatenii Suspecti de Infectare prin Telefoane

Coronavirus Israel urmarire

Coronavirus a adus in Israel o noua lege controversata care ii permite guvernului sa geolocalizeze si sa monitorizeze cetatenii suspecti de infectare, pentru a se asigura ca ei respecta izolarea la domiciliu, masura in sine fiind extrem de buna.

Agentiile de securitate din Israel vor geolocaliza cetatenii folosind operatorii de telefonie mobila, conform BBC, iar cei care nu stau in casa, izolati, vor fi imediat reperati de autoritati pentru a fi trasi la raspundere deoarece pun in pericol vietile altor persoane.

Daca ne gandim ca in Romania ieri 12 izolati din Bucuresti au iesit in oras fara sa le pese ca ar putea infecta oameni, ieri un inconstient din Spania s-a urcat intr-un avion cu 60 de oameni si a venit la Bucuresti, desi era infectat cu Coronavirus, iar azi un alt inconstient a fugit din spital dupa testare, putem trage concluzia ca o lege de acest gen ar trebui adoptata in Romania.

Aceasta schimbare legislativa impusa de catre autoritatile din Israel se va aplica doar pentru o perioada de 30 de zile in ideea de a impiedica raspandirea Coronavirus in randul populatiei, semn ca nici acolo oamenii nu sunt constienti de situatie, asa cum e si in Romania.

“Guvernul israelian a aprobat măsuri de urgență pentru agențiile sale de securitate pentru a urmări datele de pe telefonul mobil ale persoanelor cu coronavirus suspectate. Noile puteri vor fi folosite pentru a pune în aplicare carantina și pentru a avertiza pe cei care ar fi putut intra în contact cu persoanele infectate.”

In Romania din pacate nu pot fi monitorizati toti cei care sunt in izolare la domiciliu, s-a discutat despre ideea de a cumpara bratari pentru monitorizare a semnelor vitale, si daca nu ma insel, inclusiv monitorizare prin GPS, dar deocamdata nu se stie daca exista persoane monitorizate in acest mod.