Guvernul Romaniei: Mesaje importante pentru prevenirea raspandirii Coronavirus

Guvernul Romaniei Mesaje prevenirea Coronavirus

Guvernul Romaniei continua sa le faca romanilor recomandari foarte importante cu privire la prevenirea raspandirii Coronavirus in tara noastra, iar obiectivul este unul extrem de important pentru ca ne invata cum sa incercam sa stam in siguranta.

Guvernul Romaniei reitereaza astazi un mesaj foarte important pe care l-am vazut si ieri, cel de a nu mai folosi bani lichizi pentru plati, si de a face plati cu cardul sau telefonul la cumparaturile fizice pentru ca banii sunt plini de microbi, si pot facilita raspandirea lor, iar online putem plati si mai usor unele lucruri.

Guvernul Romaniei face totodata si cateva precizari in legtura cu o alta temere a unor oameni, aceea de a se reinfecta cu Coronavirus dupa ce au fost declarati vindecati, acest subiect fiind unul care a generat extrem de multe discutii in randul oamenilor.

Guvernul Romaniei Mesaje prevenirea Coronavirus

“Bancnotele și monedele sunt cunoscute ca fiind extrem de murdare. Mai multe studii științifice au arătat că microorganisme precum bacterii și viruși, inclusiv virusul gripal, supraviețuiesc chiar și câteva zile pe banii cash. Limitați pe cât de mult posibil folosirea numerarului și alegeți metodele alternative: plăți online, plata cu cardul, plata cu telefonul/smart watchul.

Deși, în prezent, nu există nici o cercetare care să dovedească transmiterea noului coronavirus prin atingerea bancnotelor și monedelor, Organizația Mondială a Sănătății recomandă spălarea mâinilor după fiecare utilizare a numerarului.”

Guvernul Romaniei Mesaje prevenirea Coronavirus reinfectare

“Oamenii de știință afirmă că, după trecerea printr-o astfel de infecție, o persoană dezvoltă imunitate la aceasta.

Informația a fost confirmată într-un cadru oficial de unul dintre cei mai reputați imunologi americani. Pentru a menține rigurozitatea științifică a informării: deocamdată este prea devreme în derularea epidemiei pentru ca suficiente studii științifice pe acest subiect să fi fost publicate. Teoretic există posibilitatea ca unele persoane cu deficiențe imune să se re-infecteze.”