Ministerul Sanatatii: informare despre infectarea asimptomatica cu Coronavirus

Ministerul Sanatatii infectarea asimptomatica Coronavirus

Ministerul Sanatatii continua astazi informarile foarte importante pentru cetatenii din Romania care vor sa fie mereu inforati in legatura cu ceea ce presupune infectarea cu Coronavirus, astfel ca avem detalii extrem de importante privind persoanele fara simptime.

Ministerul Sanatatii spune ca o persoana care este infectata cu Coronavirus poate incepe sa infecteze alti oameni cu chiar si 2 zile inainte de a avea simptome, dar exista si persoane infectate care nu au simptome, si tot transmit virusul, iata toate detaliile.

„Perioada în care o persoană răspândește virusul poate începe cu până la 2 zile înainte de apariția primelor semne ale bolii, aceasta fiind cea mai intensă la începutul bolii. Persoanele infectate pot răspândi virusul până la 7 – 12 zile după apariția primelor simptome. Din datele curente, se pare că este posibilă transmiterea virusului și de la persoane care nu manifestă deloc simptome.

În aceste condiții, este esențial să luăm măsuri pentru a limita transmiterea bolii:

  1. Evitați contactul direct cu alte persoane!
  2. Evitați deplasările și zonele aglomerate!
  3. Păstrați o distanță de cel puțin 1,5 metri (cât 3 pași) față de alte persoane!
  4. Spălați-vă frecvent pe mâini timp de 20-30 de secunde (cât durează să cântăm prima strofă din Deșteaptă-te Române!).
  5. Nu vă atingeți fața, ochii, nasul sau gura fără a fi riguros spălat pe mâini!
  6. Dezinfectați suprafețele cu care intrați în contact în mod frecvent!

În caz că manifestați simptome specifice, izolați-vă și apelați medicul de familie sau Direcția de Sănătate Publică! Apelați 112 doar în caz de urgență!

Este necesar un efort colectiv pentru a depăși această situație cu un număr cât mai mic de îmbolnăviri. Respectați recomandările medicale pentru a vă îngriji de sănătatea dumneavoastră și a celor dragi!”

Perioada în care o persoană răspândește virusul poate începe cu până la 2 zile ‼️ înainte de apariția primelor semne ale…

Publicată de Ministerul Sănătăţii – România pe Vineri, 20 martie 2020