BMW si Apple aduc in iPhone ceva ce Asteptai de Mult Timp

BMW si Apple colaboreaza pentru a aduce in telefoanele iPhone ceva ce pana acum era oferit doar pentru telefoanele Android, posibil doar anumite modele, insa incepand cu iOS 14 se pare ca inclusiv posesorii de iDevice-uri urmeaza sa aiba ceva similar disponibil.

BMW si Apple colaboreaza pentru ca incepand cu iOS 14 utilizatorii de telefoane iPhone, poate si Apple Watch, sa isi poata debloca masinile, si sa le porneasca motorul, folosind doar terminalele mobile si CarKey, un API special pe care Apple il pune la dispozitie.

BMW, dupa cum puteti vedea mai sus, are deja tehnologia implementata in masinile sale, ma rog, tehnologia e de multi ani acolo, insa acum si telefoanele cu NFC se pot conecta la masina pentru a permite deblocarea si pornirea motorului, inclusiv pentru partajarea cheii catre alte persoane.

BMW a implementat suport in masinile sale noi si pentru un standard care se numeste Cheie Digitala, el fiind dezvoltat de mai multi producatori de automobile pentru a facilita folosirea telefoanelor in loc de chei fizice, dar si pentru partajarea cheii catre alte persoane decat proprietarul.

BMW colaboreaza cu Apple pentru a aduce tehnologia in iOS 14 si telefoanele americanilor, poate chiar cu exclusivitate, Tim Cook fiind un fan al masinilor brand-ului, deci va fi interesant de vazut ce-ar putea fi prezentat chiar din iunie, in cadrul WWDC 2020.